Filmski centar Srbije vas poziva

Promocija knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“

Sreda, 18. april u 14 sati




Obeležavajući izlazak novoprerađenog i ažuriranog izdanja knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“, izdanja koje se prodalo u preko milion i po primeraka na 30 jezika širom sveta, IK „Filip Višnjić“ i Filmski centar Srbije pozivaju na svečanu promociju i razgovor o knjizi koji će se održati u sredu, 18. aprila, u prostorijama Filmskog centra Srbije (Koče Popovića 9/III), sa početkom u 14 časova.

Pozdravnu reč uputiće Miroljub Stojanović ispred Filmskog centra Srbije, a prisutnima će se obratiti filmski kritičar Borislav Anđelić,  muzičar Igor Blažević (alijas Prljavi inspektor Blaža), dramski umetnik Rastko Janković, muzičar i novinar Aleksandar Petrović (Orthodox Celts)  i glavni urednik u IK „Filip Višnjić“, Dragan Jovanović.

„1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“ slavi najrevolucionarnije, najbolje i najkultnije filmove, pokrivajući više od jednog veka čudesnog sveta kinematografije, a ovaj svojevrsni vodič/istorija/enciklopedija predstavlja sve ono što morate znati o ostvarenjima koje naprosto morate videti, bilo da je to vaš omiljeni film ili naprosto treba da odlučite šta da gledate večeras. Na jednom mestu su najznačajniji filmovi iz svih zemalja i svih žanrova, od akcije i vesterna, preko animiranih filmova, komedija i dokumentaraca, do mjuzikala, trilera, noar filmova, kratkih filmova, roma

nsi i SF-a. Knjiga je bogato ilustrovana od korica do korica sa 500 originalnih filmskih plakata i stotinama čudesnih fotografija, hronološki poređane odrednice omogućavaju vam da brzo dođete do filmova za koje možda niste čuli, a pored vrsno napisanih tekstova o svakom filmu, naći ćete i citate režisera i kritičara, malo poznate (i iznenađujuće!) podatke, zanimljivosti i triviju!

Bilo da vas zanimaju art filmovi ili ste samo ljubitelj filmova, bilo da ste student filmskih studija, izučavalac, kritičar, redovni posetilac bioskopa ili naprosto želite da proverite i obogatite svoje poznavanje filmske istorije, 1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš je neizostavni i najbolji vodič kroz čudesni svet kinematografije i knjiga koju naprosto svako mora posedovati.

One thought on “Promocija knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *