Filmski festival Mala Pula 2018. u Ustanovi kulture Parobrod 5. i 6. oktobra

Prvi vikend oktobra u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu doneće i ovogodišnje izdanje filmskog festivala Mala Pula; tokom dva dana, petak i subotu, 5. i 6. oktobra, gosti, domaćini, ali i posetioci festivala nastojaće da, uz projekcije recentnijih ovdašnjih filmova rađenih u koprodukciji sa Hrvatskom, te priču o filmu, njegovom širem značaju, izazovima, teškoćama i darovima njegovog nastanka, dođu do odgovora na nekolicinu pitanja iniciranih neprolaznim šarmom i uticajem Pulskog filmskog festivala.

Na festivalu Mala Pula 2018 u UK Parobrad učestvovaće: Neda Arnerić, Mira Karanović, Snežana van Houwelingen, Nikica Gilić, Milutin Petrović, Gordan Kičić, Dragan von Petrović, Đorđe Bajić, Zoran Janković, Ivan Velisavljević i drugi.

Biće prikazana tri fima, tri primećene i u samoj Puli nagrađivane srpsko-hrvatske koprodukcije, ostvarenja Pored mene Stevana Filipovića, Ničije dete Vuka Ršumovića i Dobra žena Mirjane Karanović, kao i hrvatsko-srpska koprodukcija, film Aleksi Barbare Vekarić, koji je i otvorio ovogodišnji Pulski filmski festival. Biće održane i dve filmske i industrijske tribine, na kojima će se pričati o sledećim aspektima i fenomenima:  Šta to manjinske koprodukcije predstavljaju danas? Šta nam donose i da li nešto i odnose? Kako stoje stvari na tom polju na konkretnim primera? A šta danas za ovdašnje i regionalne filmove i filmske stvaraoce i poslenike predstavlja Pulski filmski festival?

Program Male Pule 2018:

Petak 5. oktobar

  • 17h – Pored mene (Zlatna arena za najbolji film Međunarodnog programa 62. Pulskog filmskog festivala 2015. godine) u bioskopu Parobroda.
  • 19h Tribina – Šta danas za ovdašnje i regionalne filmove i filmske stvaraoce i poslenike predstavlja Pulski filmski festival? Đorđe Bajić, Zoran Janković, Ivan Velisavljević, Nikica Gilić. Glavni hol Parobroda.
  • 20h – Ničije dete (Zlatna arena za režiju, Zlatna arena za najbolji film, Zlatna arena za glumačko ostvarenje u sklopu programa manjinskih koprodukcija na 62. Pulskom filmskom festivalu 2015. godine) u bioskopu Parobroda.

Subota 6. oktobar

  • 11h – 13h -Razgovor – Šta to manjinske koprodukcije predstavljaju danas? Šta nam donose i da li nešto i odnose? Kako stoje stvari na tom polju na konkretnim primera? Milutin Petrović postavlja pitanja Snežani van Houwelingen i Gordanu Kičiću (koproducentima filma Aleksi).
  • 17h – Dobra žena (Zlatna arena za najbolji film i glumačko ostvarenje u sklopu programa manjinskih koprodukcija na 63. Pulskom filmskom festivalu 2016. godine) u bioskopu Parobroda i razgovor sa autorima.
  • 19h – Industry projekcija filma Aleksi (ovogodišnja hrvatsko-srpska koprodukcija koja je otvorila Pulski filmski festival 2018. godine) u bioskopu Parobroda i razgovor sa autorima.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.