Asocijacija NKSS

Promocija novog MANEK-a

Pozivamo vas na promociju novog, 5. broja #MANEK-a, magazina nezavisne kulture koji izdaje Asocijacija NKSS. Predstavljamo novi broj uz neformalno druženje u Magacin u Kraljevica Marka 4 u četvrtak 23. marta u 18h30.

Kako opstati u civilnom sektoru u kulturi, kada uprkos visokom obrazovanju, stručnosti, domaćim i međunarodnim priznanjima, mnogobrojnim saradnjama, spojenim radnim danima i neprospavanim noćima, bez slobodnih vikenda i godišnjih odmora, imate mesečna primanja koja su manja i od nekvalifikovanih radnika u pojedinim javnim preduzećima? Da je u Srbiji i to čak moguće – pokazuje novi, 5. broj Maneka, magazina nezavisne kulture, koji ćemo predstaviti i besplatno vam podeliti u četvrtak 23. marta u 18:30 u Magacinu u Kraljevića Marka.

Dođite po vaš primerak Maneka.
Vidimo se!

MANEK

Prestanak članstva

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Asocijacije u Smederevu 28-30.oktobra 2016. dogovoreno je da se onim organizacijama koje su se javile da će uplatiti članarinu, a nisu do trenutka održavanja Skupštine, da rok do kraja godine, u suprotnom automatski prestaje članstvo (odluka i imena organizacija su navedeni u zapisniku sa Skupštine).

U međuvremenu je poslat još jedan podsetnik za uplatu članarine, a kako je istekao rok dogovora, UO NKSS-a je odlučio da članstvo prestaje sledećim organizacijama koje ispunjavaju jedan ili više uslova za prestanak članstva: Balkanski književni glasnik, Centar za razvoj fotografije, E Tvrđava, Generator i Zalet

MAGACIN U KRALJEVIĆA MARKA – kraća verzija filma – ŠIRI DALJE!

Rezultati prijema novih članica NKSS po konkursu

Šest novih organizacija je primljeno u Asocijaciju NKSS po konkursu za prijem novih članica, nakon glasanja na redovnoj godišnjoj Skupštini Asocijacije održane u Smederevu 28-30. oktobra.

Nove članice Asocijacije NKSS su:

1. Evropa Nostra Srbija, Beograd

2. Grupa za konceptualnu politiku, Novi Sad

3. UG Fat Factory, Zrenjanin

4. Kamerades, Beograd

5. Centar za kulturu i ekologiju PanArt, Pančevo

6. Centar za umetnost pokreta Perpetuum, Beograd

Želimo im dobrodošlicu!