Predstava NEMA NADE/ HOPELESSNESS

Koprodukcija Stanice – Servisa za savremeni ples i Bitef teatra

Predstava NEMA NADE/ HOPELESSNESS

Utorak, 24. april u 20 sati, Bitef teatar

U utorak, 24. aprila u 20 sati u Bitef teatru, biće izvedena predstava “Nema nade”, koautora Igora Koruge i Maje Pelević, u koprodukciji Stanice – Servisa za savremeni ples i Bitef Teatra.

Nakon nekoliko zajedničkih uspešnih pozorišnih saradnji, koreograf Igor Koruga i dramaturškinja Maja Pelević po prvi put kao koautori sarađuju na predstavi ,,Nema nade”. Nastavljajući da se bave perspektivama savremene političnosti koje su istraživali i u prethodnim samostalnim projektima, autore u ovoj predstavi interesuje da ispitaju lične i medijske narative koji oblikuju naše ophođenje sa svetom u kojem su iscrpljene sve mogućnosti borbe i promene. Umesto fabrikovanja lažnih mogućnosti izbora i simuliranja utopijskih perspektiva, Koruga i Pelević postavljaju pitanje kako afirmativno prihvatiti stanje beznadežnosti u kome su ukinute sve prilike za kolektivnu emancipaciju. Kako se obračunati sa kontinuiranom ironizacijom istorijskih revolucija i neprestanim uništavanjem pokušaja onih savremenih? Šta ako je beznadežnost jedina konstanta savremenog sistema? Postoji li, između očajavanja i odustajanja, treći put za suočavanje s njom? I šta kada se ona napokon iscrpi?

Trejler:

Autori i izvođači: Igor Koruga i Maja Pelević

Dramaturgija: Ana Dubljević i Jasna Jasna Žmak

Zvuk: Darja Janošević

Muzika: Rihard Vagner

Realizacija scenografije: Ljubomir Radivojević

Produkcija: Ksenija Đurović, Ana Vuković i Ana Fotev

Tehnička realizacija: Ljubomir Radivojević, Dragan Đurković i Miroljub Vladić

Koprodukcija: Stanica Servis za savremeni ples i Bitef teatar uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Hvala: Udruženje ,,Živimo zajedno” i Dejan Kozić, Lira Vega za pesmu ,,Nema nade“, Džonson, Olga Dimitrijević, Milan Marković Matthis, Boris Buden, Slavoj Žižek, Strogi centar, Magacin u Kraljevića Marka 4 i Jovana Janjić.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.