REPOLARIZACIJA I INTER∀KCIJ∀ – Prateći program Bijenala umetnosti

18. Bijenale umetnosti u Pančevu PROSTORNI AGENS

REPOLARIZACIJA I INTER∀KCIJ∀ – Prateći program Bijenala umetnosti

2. jun, 17:30, Pančevo

U okviru pratećeg programa 18. Bijenala umetnosti u Pančevu pod nazivom „Prostorni agens“ u subotu, 2. juna, u 17:30, biće održan performans REPOLARIZACIJA Marca Nektana, u objektu SK12 na adresi Dr Svetislava Kasapinovića 12. Od 19 sati na programu je predavanje/diskusija o doktorskim umetničkim projektima – INTER∀KCIJ∀, u galeriji Milorada Bate Mihailovića.

U performansu REPOLARIZACIJA umetnik traga za konačnom transcedencijom. Umetnik je prostor i vreme, umetnik je izvođač i publika, umetnik je kreator i delo – neograničen, uvek prisutan, bez početka i bez kraja, Veliki Dah ne-bića, nepostojeći i sveprožimajući. Marco Nektan je performer, igrač, koreograf i vizuelni umetnik koji se poslednjih dvadeset godina bavi igrom,i to: klasičnim baletom, savremenom igrom, performans artom i buto plesom. Bio je deo umetničke grupe „Corpus Artisticum“ kroz koju je razvio sopstveni umetnički stil.

U fokusu ovogodišnjeg Bijenala umetnosti osim umetničkog performansa su i značaj kolekcija privatnih galerija i kolekcionara, kao i teorijsko-diskurzivni deo koji će se baviti temom doktorata u savremenoj umetnosti. U okviru panel-diskusije INTER∀KCIJ∀,planirane za 19 sati, razgovaraćemo o značaju doktorata umetnosti sa Natašom Teofilović, Tanjom Juričan, Miroslavom Prvulј i Milicom Ćebić

18. Bijenale umetnosti otvoreno je u subotu, 26. maja, ispred Galerije savremene umetnosti u Pančevu. Osam internacionalnih performera nastupilo je u toku dana, u različitim gradskim prostorima, a među njima i Vlasta Delimar (Hrvatska), Lala Nomada (Austrija), Boris Kadin (Hrvatska), Srđan Đile Marković – Supernaut (Srbija) i drugi.

Bijenale umetnosti traje do 17. juna i predstaviće radove više od trideset autora, među kojima su i: Neša Paripović, Tomislav Gotovac, Katalin Ladik, Janez Janša, Szombathy Balint, Jovana Banjanac, Centar za nove medije_kuda.org, Mariela Cvetić, Vuk Ćuk, Davor Dukić, Spartak Dulić, Grupa OHO, Marko Pogačnik, Hugo Glendinning i Adrian Heathfield, Sanja Iveković, Maja Maljević, Srđan Đile Marković i Sonja Savić, Marijan Molnar, Mirko Nikolić, Nikola Pešić, Simonida Rajčević, Nikola Savić, Ana Vrtačnik, Snežana Vujović Nikolić i Vuk Vučković.

Više informacija na: http://www.kulturnicentarpanceva.rs/sr/18-bijenale-umetnosti

Prateći program Bijenala:
2. 6. 2018.
ULU SVETIONIK
17:30 h
Marco Nektan, REPOLARIZACIJA performans
Objekat SK 12
Dr Svetislava Kasapinovića 12, Pančevo

19 h
INTER∀KCIJ∀
Predavanje/diskusija o doktorskim umetničkim projektima
Predavači: Nataša Teofilović, Tanja Juričan, Miroslav Prvulј i Milica Ćebić
Moderator: Jelena Lalić
Galerija Milorada Bate Mihailovića
Žarka Zrenjanina 1, Pančevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.