POČINJE SNIMANJE KINESKOG DUGOMETRAŽNOG IGRANOG FILMA “BELGRADE ESCAPE”

Ovog leta producentska kuća Emote iz Beograda, koja se bavi realizacijom igranih i dokumentarnih filmova, kao i reklamnih spotova, započinje snimanje kineskog dugometražnog igranog filma pod nazivom „Belgrade Escape“.
Saradnja firme „Emote“ i firme „Broken Star Films“ iz Pekinga, zvanično je i prva saradnja između Republike Srbije i Republike Kine na polju kinematografije, odnosno celovečernjeg igranog filma.
Protagonista ovog filma jesteŽou Sijao, ratni veteran i nekadašnji član mirovne misije koji već dvadeset godina živi u Beogradu i radi kao noćni čuvar u Muzeju savremenih umetnosti. Film prati njegov pokušaj da se izvuče iz kockarskih dugova, ali i razvoj odnosa sa ćerkom, i u tom smislu predstavlja miks žanrova akcije, komedije i melodrame.
Stilski, reditelj se oslanja kako na velikane kineskog akcionog filma, tako i na savremene holivudske filmove, a kao posebno značajne za uticaj na njegov rukopis izdvaja filmove„Heat“ Majkla Mena i „Drive“ Nikolasa Vindinga Refna.
Film će u celosti biti snimljen na teritoriji Beograda, a pored kineskih glumaca, ulogu glavnog negativca tumači Dragan Mićanović.
Ovaj projekat predstavlja veliki značaj za naše kinematografsko tržište upravo zbog početka jedne nove saradnje sa jednom od većih filmskih industrija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.