Šta kustosiranje može/treba da bude

Grantovi za pomoć kulturnim radnicima iz Srbije i regiona kojima su, usled posledice pandemije virusa Kovid 19, odloženi ili otkazani projekti i izložbe dodeljeni su juče, 15. jula pod pokroviteljstvom programa “Šta kustosiranje može/treba da bude”.

Dobitnici grantova u iznosu od po 450 evra su Saša Rakezić poznat i pod pseudonimom Aleksandar Zograf, strip autor iz Srbije koji živi i radi u Pančevu; Adela Jušić umetnica iz Sarajeva i suosnivačica Udruženja za kulturu i umetnost “Crvena” i jedna od kreatorki onlajn Arhiva Antifašističke borbe žena Bosne i Hercegovine i Jugoslavije; i Adela Lučić, umetnica iz Zagreba.

Inicijatori podrške zahvalili su se svim umetnicima, kustosima i autorima iz polja vizuelne umetnosti na prijavi i istakli da su počastvovani što su bili u mogućnosti da pruže simboličnu podršku kolegama iz regiona kroz grantove. Takođe, program “Šta kustosiranje može/treba da bude” najavio je da će nastaviti da nalazi načine za podršku zajednici.

Grantovi su podržani od strane online kustoskog programa „Uslovi post-pandemije” i mentora Nataše Petresin Bacelez, Marie Lind i Biljane Ćirić, a učesnici programa su Louise Hobson, Ainsle Roddick, Kirsty Màiri Robertson, Aglaya Zhdanova, Julia Gelezova, Ariana Kalliga, Cushla Donaldson, Teodora Jeremic, Sophie Davis, Dunja Rmandic, Amaga Szymanek, Amal Al Ali, Yin Shuai.

Više o nagrađenim kulturnim radnicima:

www.aleksandarzograf.com

https://adelajusic.wordpress.com/

https://www.behance.net/agatalucic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *