KONCERTI

Koncert i promocija albuma

Alice in WonderBand: „RikaTaka: New Balkan Rhythm”

Domaći sastav Alice in WonderBand održaće koncert i promociju svog albuma „RikaTaka: New Balkan Rhythm”, koji je 4. novembra objavila ugledna nemačka kuća „CPL-Music”. Događaj će biti organizovan u Beogradu, u prostoru „Silosa”, 10. februara, sa početkom u 19 časova.

. . .

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima.

Nakon koncerta, posle 20 časova, o albumu i umetnicima govoriće etnomuzikološkinja Marija Vitas (magazin Etnoumlje, Muzički informativni centar Srbije) i novinar muzički kritičar Branimir Lokner.

Ulaz na događaj podrazumeva donaciju, u skladu sa mogućnostima i željama svakog posetioca.

. . .

IZ MEDIJA…

Ističući glas i ritam, Ana i Marko nas efektnim aranžmanima i izvođenjem vraćaju u davnu prošlost, kada su to bila osnovna sredstva za izražavanje muzikom. Iznenađujuće, takav svedeniji zvučni izraz stvara i efekat pomerenog, drugačijeg, avangardnog, čak i savremenog.

Nikola Glavinić, MICS

Neumitnom žestinom, duo Alice in VonderBand iz Srbije predstavlja zanimljivu mešavinu stilova. Uz telesne perkusije i uglavnom akustične instrumente, razvija se uzbudljiv plesni zvuk… Opseg zvučnih slika je izuzetno zanimljiv i nudi mnogo prostora za otkrivanje isprepletenih tonova i zvukova.

Mihael Brinkšulte, Der Hoerspiegel

„Podižem svoj zamišljeni šešir, način na koji su spojili vokal i raznolike ritmove izvučene iz instrumenata tela (i minimalnu instrumentalnu pratnju), ovo je zaista novi zvuk u balkanskoj muzici sveta.”

Galgóczi Tamás, ekultura.hu

To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, Minhen

. . .

Pratite Alice in WonderBand ovde

Alice in WonderBand YouTube kanal

Zvanični spotovi na YouTube kanalu:

Ergen Dedo

Mesečinka

Uči me, majko, karaj me

Multilink:

https://bfan.link/rikataka

Komplet za medije:

https://drive.google.com/drive/folders/1scoVCiQMK0s-EF_ZqGMkJ4yy2fUnq9ib?usp=share_link

World Music Charts Europe:

https://www.wmce.de/

Koncert posvećen Amy Winehouse ove subote u Zappa Bazi!

U subotu, 21. januara 2023. godine u Zappa Bazu stiže Amy Winehouse tribjut bend “Amy’s House”! Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti po ceni od 800 dinara svakog dana u Zappa Baru (Kralja Petra 41), a na dan koncerta po ceni od 1000 dinara kao i na ulazu Zappa Baze, ukoliko ih preostane. Vrata kluba otvaraju se u 20 časova, početak koncerta je u 21:30.

“Posle dve godine pauze, vraćamo se u Beograd! Očekujte muzički spektakl gde će emocije eksplodirati!”, kratko su poručili iz benda u susret koncertu.

„Amy’s House“, tribjut bend velikoj jazz/soul pevačici Amy Winehouse, nastao je u Beogradu krajem 2015. godine. Ovaj muzički sastav, sastavljen od sedam vrhunskih muzičara, profesionalaca koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati, okupio se oko ideje da donese slušaocima, pratiocima i obožavaocima čaroliju jedne od najnajgrađivanijih i najpriznatijih pevačica i autora novog doba.

Žele da prenesu zvuk, koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svetsku muzičku jazz/soul scenu, onima koji su ga prepoznali i usvojili. Amy’s House je nastupao na festivalskim i najzvučnijim klubskim binama Srbije, Crne gore, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske (Festival Baš Naš, Sundance Festival, Vintage Industrial i desetak drugih). Imali su čast da svojim koncertom zatvore jedan od najvećih i najstarijih Festivala u Belgiji, Fonnefeesten 2018. pred 10.000 ljudi.

FB: https://web.facebook.com/amyshouse.tributeband

YT: https://www.youtube.com/watch?v=2GU332BKdyY

Facebook event: https://web.facebook.com/events/1771920393166392/

Blek metal senzacija Grima stiže u Beograd iz dalekog Sibira!

Iz hladnog i dalekog Sibira u beogradski Atom stižu blek metal blizanci koji se kriju iza imena Grima. Datum za pribeležiti je 8. mart 2023. (sreda). Ulaznice mogu da se kupe po ceni od 1.400 dinara preko sustava Tickets.rs.

Prema Google Mapama od Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će da prevale Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Započeli su kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali pet albuma, dok će aktuelni “Frostbitten” (2022.) promovisati ovom prilikom u Atomu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osećaj koji imamo kad neko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

ODNOS PREMA RATU U UKRAJINI: Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske muzičare koji su zbog toga morali da otkažu turneje.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UNjRM8il-O4

Facebook:https://www.facebook.com/grimablackmetal

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7KSPZyeCKkfkhMkX8rYIhD

Instagram: https://www.instagram.com/grimablackmetal/?hl=en

Bandcamp: https://grima.bandcamp.com/music

Fb event: https://www.facebook.com/events/889481245747949

Veliki beogradski koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša u martu 2023. u Domu omladine Beograda

Foto: Gonzo

Posebni paketi ulaznica za koncert uz CD ili LP novog albuma „Beton“ u prodaji

Veliki beogradski koncert i promocija novog albuma „Beton“ grupe Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) održaće se u petak, 3. marta u 21 čas u Domu omladine Beograda.

Deveti studijski album predstavlja ovaj bend u punoj sviračkoj i autorskoj snazi. Tokom svog višedecenijskog postojanja članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša postali su hroničari izuzetno nestabilnih društveno političkih okolnosti, dramatičnih smena vlasti, promena i istorije čiji se ciklusi na ovim prostorima sve češće ponavljaju. Kroz njihov kompletan repertoar možemo sagledati jedan životni vek proveden u velikom gradu.

Album pod nazivom „Beton“ je upravo sastavni deo pomenute priče i logičan je nastavak izdanja „Uskoro“ (2019). Samouvereno i bez zadrške bend je na novom albumu preneo svo koncertno iskustvo što novom izdanju daje živost i superiornu energičnost.

„Kako godine prolaze, čini mi se da je bend Kanda, Kodža i Nebojša odoleo svim iskušenjima kojima grupe sa ovih prostora bivaju izložene tokom svog postojanja. Nasuprot čestom nerazumevanju i ignorisanju medija – Kanda, Kodža i Nebojša su konačno svoji na svome, prepoznati širom regiona kao važna grupa sa ovih prostora. Novi album „Beton“ dokaz je da je ono što srce diktira važnije od svega drugog, a ovaj bend je uvek umeo da podeli sa publikom jake emocije, kao nijedan drugi. Sve je bilo samo pitanje vremena,“ izjavio je muzički novinar i recenzent Dragan Ambrozić.

Konačno je vreme da odemo na veliki koncert – velikog benda.

U susret koncertu izdavačka kuća Mascom već sada pruža priliku da poručite jedan od dva posebna paketa putem sajta mascom.rs.

Karta + CD „Beton“ po ceni od 2000 dinara

Karta + LP „Beton“ po ceni od 3000 dinara

Dostava za teritoriju Srbije je besplatna, a paketi stižu na kućnu adresu.

KATAKLYSM I SOILWORK SA GOSTIMA U BEOGRADU

21.04.2023. DOM OMLADINE

Facebook event: https://www.facebook.com/events/448613817396400

KATAKLYSM i SOILWORK sa gostima u Beogradu

Bogata koncertna sezona još uvek nije završena a mi već sada ponosno možemo da najavimo pažljivo probrani Nuclear Blast paket koji će se obrušiti na Beograd naredne godine! Iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm / Soilwork posetiće Dom omladine Beograda 21. aprila!

Death metal legende, ambasadori bola – osnovani početkom devedesetih u hladnoj Kanadi. Kataklysm je u poslednjih trideset godina krčio svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija. Ovaj bend je iz godine u godinu napredovao sve više i više i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu Unconquered koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.      

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim Björn „Speed“ Stridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča. No, nastup u prestonici se predugo čeka. Övergivenheten je naziv dvanaestog studijskog albuma koji su objavili avgusta za Nuclear Blast ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.      

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal bend koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album Epigone ove godine objavio je Century Media Records.

Tekst: Darko Živković – SMP

Ulaznice će biti u prodaji od 07. novembra na svim Tickets.rs prodajnim mestima:

2.500rsd – promotivna akcija do  01. decembra

3.000rsd – pretprodaja od 02. decembra

3.500 rsd – na dan koncerta