Diskografija

Kristina Jovanović KIKA započinje saradnju sa izdavačkom kućom Mascom

Foto: Ana Miladinović,

Izdavačka kuća Mascom sa velikim zadovoljstvom najavljuje novu saradnju sa kantautorkom Kristinom Jovanović, poznatijom pod nadimkom KIKA.

Široj javnosti Kristina je poznata kao glumica, zapažena po televizijskim, filmskim i pozorišnim ulogama („Kalkanski krugovi 3“, „Reži“ – osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu na Evolution Mallorca International Film Festival, „Igra sudbine“, „Istine i laži“, „Sinđelići“, „Crni leptir“…). Svoju umetničku svestranost kao i ljubav ka rokenrolu ostvaruje kroz saradnju sa bendom E-Play i kao voditeljska jedne od sezona televizijske muzičke emisije „Tri boje zvuka“.

Sa dva objavljena albuma KIKA je na domaćoj sceni stekla reputaciju multitalentovane i perspektivne autorke. Prvo kroz istoimeni bend a kasnije kao solo artist KIKA je prošla nekoliko žanrovskih faza čime je dokazala svoju umetničku zrelost. Njeni nastupi su eksplozivni i u svakom segmentu superiorni.

Saradnja Mascoma i KIKE biće ozvaničena 18. jula objavljivanjem novog singla „More“.

„U protekloj godini sam se posvetila muzici više nego ikada. Nastale su neke pesme u koje smo se kao bend jako zaljubili. Shvatili smo i da ljudi sjajno reaguju na njih na svirkama pa smo odlučili da se ozbiljno potrudimo da pesme dođu do što većeg broja ljudi. U pravom trenutku je naišla divna ekipa koja je izmaštala i napravila sjajan spot. Tako je došlo vreme da nađemo partnera sa kojim ćemo da prezentujemo ovu novu priču. Tražili smo, pitali, istraživali i to što nam je potrebno smo našli smo u Mascomu. Veoma se radujem našoj saradnji. Čini se da imamo istu viziju. Mislim da će ove pesme pronaći svoje ljude a Mascom je tu da nam u tome pomogne. Nek nam je sa srećom,“ izjavila je povodom nove saradnje KIKA.

Izdavačka kuća Mascom, kao ekskluzivni predstavnik Warner Music grupe za Srbiju i Crnu Goru, intenzivno proširuje spisak izvođača sa kojima započinje saradnju. 

Iako je trenutni muzički trend bitno naklonjen balkanskom zvuku, u Mascomovom katalogu će uvek posebno mesto imati rokenrol. Samim tim je dolazak KIKE pod okrilje ove izdavačke kuće je veoma važno.

„Kristinin rad pratimo dugo i bilo je pitanje trenutka kada ćemo započeti saradnju. KIKI-na nova pesma je apsolutni letnji favorit i delimo istu viziju po pitanju budućih pesama i albuma. S obzirom na naše višedecenijsko iskustvo u muzičkoj industriji i resurse kojima u promotivnom i distributivnom smislu raspolažemo mislimo da će KIKA konačno imati tretman kakav kao artist zaslužuje,“ izjavio je Slobodan Loka Nešović direktor izdavačke kuće Mascom.

Novi singl Ivana Jegdića „LoFi“ u izdanju Mascoma

Pesma koja donosi promenu zvuka i najavljuje predstojeći EP

Beogradski kantautor Ivan Jegdić objavio je novi singl „LoFi“ u izdanju Mascoma.

Jegdić je jedinstveni autor koji se u svojim pesmama, između ostalog, prilično oslanja na istoriju, religiju, mitologiju kreirajući sopstveni umetnički univerzum. Poslednjih godinu dana intenzivno radi na novim pesmama u kojima je primetna promena u zvuku.

O novom singlu Jegdić je izjavio: 

„Moj novi singl „LoFi“ je kratka, ljubavna pesma o rastanku koja je nastala brzo i davno. Ona će biti deo predstojećeg EP-a na kom sam malo više koketirao sa drugim žanrovima kao što su lo-fi hip-hop, indie rock. Trudio sam se da malo promenim proces nastanka pesama i da dobijem nešto što će se u većoj meri razlikovati od sentimenta prvog albuma“.

Ivan je oko sebe okupio saradnike koji su njegovoj muzici dodali nekoliko novih, osvežavajućih nijansi.

„Imao sam privilegiju da sarađujem sa Savom Tomićem i Matijom Pešićem, iz benda Keni nije mrtav, koji su radili na muzici i aranžmanu i ponosan sam na to što smo napravili. Nadam da će se pesma svideti i publici,“ kazao je Jegdić.

Novi singl „LoFi“ Ivana Jegdića je od petka, 31. maja dostupan na svim striming servisima, a video možete pogledati na njegovom YouTube kanalu.

LoFi, Ivan Jegdić: https://www.youtube.com/watch?v=H18ZQCvBDy4

Link fire: https://lnk.to/ivan-jegdic-lofi

Uskoro izlazi koncertni album „Delča a i U Škripcu – Jubilarnih 20 i nešto godina“  na duplom tirkizno plavom vinilu

Koncertni album „Delča a i U Škripcu – Jubilarnih 20 i nešto godina“ biće po prvi put ekskluzivno objavljen na duplom tirkizno plavom vinilu u izdanju Mascoma. Izdanje je remasterizovano i dolazi u novim, vrhunski stilizovanim, koricama koje je dizajnirao Damjan Kovačević.

Album „Delča a i U Škripcu“ snimak je koncerta benda Delča & Sklekovi održanog u Domu omladine Beograda 2006. godine. Na koncertu su gostovali originalni članovi grupe: Aleksandar Vasiljević, Zoran Vulović, Aleksandar Lukić, Miloš Obrenović, kao i Dejan Škopelja.

Snimak koncerta objavljen je dve godine kasnije pod nazivom „Delča a i U Škripcu – Jubilarnih 20 i nešto godina“. Pomenuti koncertni snimak ima istorijsku ali i izuzetnu kolekcionarsku vrednost jer su se to veče u Domu omladine okupili svi koji su imali veze sa ovim legendarnim jugoslovenskim bendom.

Milan Delčić Delča, frontmen benda preminuo je 2011. godine, a njegov autorski pečat nastavile su da otkrivaju nove generacije.

Ovo ekskluzivno izdanje već sada može da se naruči po nižoj ceni u pretprodaji i uz besplatnu dostavu, putem sajta mascom.rs, dok će album biti dostupan od 15. juna u svim MASCOMSTORE radnjama (Čumić, Ušće, Galerija) kao i svim bolje snabdevenim radnjama.

„Delča a i U Škripcu – Jubilarnih 20 i nešto godina“

Tracklist

LP: 1-2

A
1. Hajde Lagano 4:46
2. Zov Ljubavi 3:10
3. Hamuamule 3:24
4. Ovo Nije San 4:14
5. Kockar 3:04
B
6. O Je 3:19
7. Ti Imaš Dosta Godina 2:29
8. Beograd Spava 4:39
9. Ma Nemoj 5:05
10. Kao U Boji 3:58
C
11. Kraj 4:25
12. Kako Da Odem 3:44
13. Dirlada Da 3:30
14. Ako Ti Kazem – Je Je Je 4:29
D
15. Nove Godine 3:48
16. Siđi Do Reke 4:48
17. Izgleda Da Mi Smo Sami 4:44
18. Koliko Imaš Godina 4:50

Izlazak iz zone komfora: Amnasti predstavlja album „It Took Me So Long“

Posle prvog singla „It Took Me So Long“, tandem Amnasti,  koji čine Ana Ćurčin i Marko Nastić, predstavlja istoimeni, debitantski album – „It Took Me So Long„. Album je od danas dostupan na svim digitalnim platformama, YouTube-u i bandcamp-u, kao i u limitiranom izdanju na ploči (zajedničko izdanje Pop Depresija i PDV Records). 
It Took Me So Longje atipična kolekcija pesama (drugačije) elektronske muzike, a lejeri zvukova, šumova, bitova i ambijentalnih tepiha preko kojih Ana peva o ljubavi, samoći, porodici, donošenju odluka, odrastanju…podjednako se oslanjaju na osamdesete i devedesete, ali i početak dvehiljaditih godina u svojoj strukturi, uz brojna zanimljiva aranžmanska rešenja i improvizacije. Na albumu se nalazi osam pesama, a pored najavnog singla tu su „Protect Me“, „We Said Everything Else“, „Wait“, „Darling“, „Smiling“, „Let’s Go Out“ i „Submit“.

AMNASTI – Marko Nastić i Ana Čurčin. Foto Nebojša Babić

Uz Anu i Marka, Denis Beganović (klavijature i bas) dao je veliki doprinos u stvaranju gruva i atmosfere, Vasil Hadžimanov je koautor mistične pesme „Wait“ na kojoj je svirao klavir, moćna „Darling“ mogla bi da bude idealna pesma za drugi singl, a „Smiling“ je i pre izlaska albuma postala favorit brojnih kolega i prijatelja koji su imali priliku da čuju pesme dok su nastajale. Slika na naslovnoj strani albuma delo je Mihaela Milunovića, a dizajn omota uradio je Bratislav Milenković.

Ana i Marko planiraju beogradsku promociju albuma već u maju, a slediće i predstavljanje u Zagrebu i drugim gradovima u regionu, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Link ka svim platformama:

https://album.link/nkzckhxmz558m

Spot „It Took Me So Long“: https://www.youtube.com/watch?v=40vxDp5gEHQ

Proslavljen Svetski dan prodavnica ploča u Beogradu

Vinil euforija u Čumićevom sokačetu: Rekordna poseta, velika berza, nastupi DJ-eva i ekskluzivna izdanja obeležili Svetski dan prodavnica ploča

Svetski dan prodavnica ploča (Record Store Day) održan je u subotu, 20. aprila u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Ovogodišnje izdanje proslave vinila obeležila je rekordna posećenost, velika berza ploča na kojoj su učestvovali kolekcionari iz cele Srbije, nastupi DJ-eva, a u MASCOMSTORE radnje stigla su ekskluzivna izdanja na vinilu koja upravo ovog dana specijalno izlaze u celom svetu.

Dan prodavnica ploča iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja ovog nosača zvuka, sve veći broj mladih, ali i mnogobrojne poznate ličnosti koje se okupljaju u Čumiću.

Proslavu vinila obeležili su i nastupi DJ-eva koji su puštali svoju omiljenu muziku. Svoje omiljene vinile vrteli su Miss Millie, Yelisaveta, Kes K Se, DJ Peppe, Mark Wee, Oblakoderke, Matchstick Dolly – Boba, Marjan Terzić – Captain Terza, Nikola (TV Bastilja) i Anđelka, Sara Janković (Elite Party), All Stars, Goran Zmix Kovačević, From the Heart, Jutro, DJ Munja…

Beogradski DJ-evi publiku su vodili kroz izuzetnu selekciju muzike od deep house-a, afro bita i Bossa nova, preko funka, soula i klasika diska, pa sve do electo, tehno, punk-rok, ali i zvuka domaćih singlica, pa i narodnog melosa.

Beogradski DJ Kes K Se koji nastupa u skoro svim beogradskim klubovima je zagrevao posetioce zvucima iz Brazila. Nakon njega nastupio je DJ Peppe koji je rekao da njegova kolekcija ploča broji između šest i sedam hiljada i da ih skuplja još od osamdesetih. On je podelio sa publikom da mu je Record Store Day najomiljeniji muzički praznik. Još jedna od legendi beogradskog klabinga Mark Wee poznat po puštanju ploča u kultnim klubovima kao što su Industrija, Buha, Akademija, Plastik, Soulfood, podigao je atmosferu puštajući sa ploča svoj dinamični electro-tehno set. Matchstick Dolly – Boba i Marjan Terzić – Captain Terza priredili su pravi energični punk-rock set rekavši za ploče da su najbolji nosači zvuka sa kog DJ-evi mogu da puštaju. Još jedna od legendi DJ scene Goran Zmix Kovačević svojim setom je razgalio posetioce i naglasio da mu je žao što se ovaj događaj ne događa češće. Članice magazina Oblakoder koji aktivno prati dešavanja i muzičku scenu takođe su imale sjajan muzički izbor pesama disko zvuka.

Mascom je za ovaj dan spremio i specijalne akcijske cene u MASCOMSTORE radnjama (Čumić, Galerija i Ušće) kao i na mascom.rs koje će važiti za sva, osim RSD 2024. izdanja i ona koja su već sniženih cena. Ovogodišnja Record Store Day izdanja, između ostalih, su Fleetwood Mac i (Rumours), Ramones (The 1975 Sire Demos (Demos)), Lost In Translation (Soundtrack), Talking Heads (Live On Tour), The Doors (Live at Konserthuset, Stockholm, 1968), The Notorious B.I.G. (Ready To Die: The Instrumentals), The Sisters of Mercy (Body and Soul/Walk Away), Morrissey & Siouxsie, (Interlude), Morcheeba (B-Sides & Beats), AIR (Kelly Watch the Stars) i mnoga druga.

Foto: Marija Vojvodić,

Ana Ćurčin i Marko Nastić u zajedničkom projektu AMNASTI predstavljaju singl i spot „It Took me So Long“ / Od danas na svim digitalnim platformama

AMNASTI konačno na svim digitalnim platformama!

Ko je Nea u spotu „It Took me so long?“

Već najavljena saradnja Ane Ćurčin i Marka Nastića od danas je na svim digitalnim platformama.

Pred vama je video „It Took Me So Long“, prvi singl istoimenog albuma, koji će kao zajedničko izdanje na ploči i digitalno objaviti nezavisne izdavačke kuće Pop Depresija i PDV Records. 

spot: https://www.youtube.com/watch?v=40vxDp5gEHQ

Kompletan album „It Took Me So Long“ s osam pesama biće dostupan 26. aprila, digitalno i na ploči. Preorder ploče kreće s današnjim izlaskom singla, a svoj primerak rezervišite na PDV records i Antishopu, kao i na sajtu Pop Depresije.

„U spotu pratimo Neu koja predstavlja ženski princip. Njeni pokreti su usklađeni sa dinamikom pesme i kroz koreografiju posmatramo kako se oslobađa uticaja koji je simbolično vežu za odnose. Svetlosne niti koje slobodno prolaze kroz nju sugerišu da tim trenucima upravljaju naši unutrašnji osećaji, dok ples predstavlja univerzalnu poruku o prevazilaženju izazova. Želeo sam da u potpunosti iskoristim mogućnosti savremene real-time tehnologije. Snimljeni su stvarni pokreti tela i lica kroz motion capture, a zatim preneti na digitalnog humanoida kroz skeniranje i adaptaciju u MetaHuman karaktera. Sve ostalo, od animacije do montaže, realizovano je u Unreal Engine-u,“ objašnjava kreativni proces rada na spotu Milan Ličina.

„Jedna od vodilja unutar našeg projekta jeste kreiranje uzbudljivog i progresivnog vizuelnog sadržaja. Nea je stvorena baš za potrebe spota ‘It Took Me So Long“ i vodi nas u digitalni svet, što ceo ovaj projekat čini još uzbudljivijim“ – kaže Ana Ćurčin

Po rečima Marka Nastića, pesma „It Took Me So Long“ prošla je kroz najviše transformacija tokom godina rada na albumu. „Svaka verzija mi se dopadala, ali sada je konačno dobila svoj savršen zvuk. Kako je ova pesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže – dugo nam je trebalo da završimo album – mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti naš prvenac publici. Dugo nam je trebalo, ali vredelo je“, dodaje Marko Nastić.

Link ka svim platformama:

AMNASTI – „It Took Me So Long“:

foto: Nebojša Babić