Promocije

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ

ЧЕДОМИРА ЈАНИЧИЋА ET IN ARCADIA EGO (ГБКБ, 2018)

Четвртак, 26. септембар  2019. године, у 18 часова,

сала Дечјег одељења (Трг цара Лазара 3).

Збирка Et in Arcadia Ego садржи 14 прича насталих у већем временском распону који обухвата период транзиције, крај југословенске Аркадије и почетак новог, умреженог доба.  Збирка показује немогућност заснивања нових аркадија без обзира да ли се радило о интимним успоменама, идеолошким рајевима на земљи, бегу у уметност, очекивањима од друкчијих географских и историјских амбијената од оних у којим живимо.

О књизи ће говорити Бранко Ћурчић, књижевник и Чедомир Јаничић, аутор, а домаћин вечери је Наташа Туркић, директорица ГБ Карло Бијелицки

ЧЕДОМИР ЈАНИЧИЋ, рођен је 1967. године у Задру. Основну и средњу школу завршио је у Сомбору. На Филозофском факултету у Београду дипломирао је историју уметности. Објављује поезију и прозу у књижевним часописима и онлајн порталима. Заступљен је у неколико регионалних зборника прозе и поезије. Са три кратке приче заступљен је у књизи „Отисци срца планете” („Беографити”, Београд, 1995), награђен је за причу Витез, Сервантес, ђаво &…;  као и у Збирној антологији најлепших остварења са конкурса за кратку причу на једној страници 1987‒1997 „Чувари озона” (Београд, 1997), коју су приредили Д. Албахари, М. Пантић, П. Лазић и В. Павковић; прича из збирке Et in Arcadia Ego Симон и Пола награђена је другом наградом на конкурсу Културно просветног друштва „Троречје“. На конкурсу књижевног клуба Капријан Рачанин песме Дан први и Копелија награђене су првом наградом ‒ Златни кладенац (2017. године), а песма Година малог цара – Бронзани кладенац (2019. године).Објавио је е-књигу прича Et in Arcadia Ego, у издању Media Art Content, Лтд Нови Сад, 2015. године.

Ради као музејски саветник историчар уметности Градског музеја Сомбор.

Biblioteka u septembru

четвртак, 19. септембар у 19.00
ТЕБЕ ПОЕМ

Промоција књиге „Водич за појце” и разговор о црквеној музици
Учествују: Никола Попмихајлов, архимандрит Тимотеј, Ана Ранђић, Хор школе византијског појања
Велика сала

петак, 27. септембар у 20.00
КО НЕКАД У ОСАМ

Отварање изложбе посвећене Дому ЈНА и забави у Чачку
Дани европске баштине 2019
Учествују: Зоран Бранковић, Драган Ђоловић, др Богдан Трифуновић, Марија Радуловић
Хитове 60-их изводи група Вампири
Галерија и Велика сала

понедељак, 30. септембар у 20.00
ТРИПТИХ О РАДНИЦИМА
Представа Градског позоришта Чачак
Улоге: Александар Ђинђић, Ивана Терзић, Уна Ђелошевић, Братислав Јанковић
Велика сала

— 
Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“Синђелићева 24, 32000 Чачак