Konkursi

POZIV LIKOVNIM STVARAOCIMA @ FSP IX

I ove godine pozivamo likovne stvaraoce da nam se pridruže sa svojim „andergraund“ delima. Tema vizuelnog programa 9. FSP-a jeste NASLOVNICA, odnosno naslovna strana, poster, omot LP-a, kasete, CD-a, knjige, fanzina, časopisa, filmski poster…ali i naslovnica nekog vašeg ličnog događaja, nove radne nedelje, žurke, perioda života… Naslovnica u ovom slučaju može da bude autentična, rađena za neki od vaših autorskih projekata, ali može da bude i ilustracija inspirisana (ne)omiljenom pesmom, pričom ili bilo kojim već postojećim delom (muzičkim, vizuelnim, književnim, filmskim…) ili događajem.

Svaka prijava treba da sadrži maksimalno dve stranice A3 formata u rezoluciji od 300dpi. Na jednoj stranici može biti više radova. Kompozijica treba da bude postavljena vertikalno u okviru A3 formata iz tehničkih razloga i uslova postavke u izložbenom prostoru. Rok za slanje materijala je: 10. oktobar.

Prijave se šalju na: festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com

Ovogodišnji Festival srpskog podzemlja održaće se 20. i 21. oktobra u prostoru SKCNS Fabrike u saradnji sa SKC Novi Sad.

Konkurs za najljepšu kratku priču o Crnoj Gori

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori raspisalo je Konkurs za najljepšu kratku priču, u cilju afirmacije koncepta nacionalnog brendiranja i promocije Crne Gore.

Konkurs je otvoren za sva fizička lica starija od 18 godina, koji su državljani i državljanke Crne Gore.

Više informacija o pomenutom konkursu možete pronaći na ovom linku Konkurs za najljepšu kratku priču o Crnoj Gori.