DISKOGRAFSKA KUĆA
RAČUNAJTE NA RAČUNARE/TIME MACHINE MUSIC
AUTOR PRIKAZA: Živko Ivković

CD ALBUM ‘’HILJADU PITANJA’’ GRUPA KRAMER
Izvrstan vokal, tekstovi sa isključivo ljubavnom tematikom, preferentne klavijature i odlično usvirane ostale članove ovog niškog sastava, je nekako generalno objektivna ocena vezana za ovo ostvarenje. Za one koji prefeririaju melodik hardrok zvuk, CD album grupe Kramer “Hiljadu pitanja” donosi osam ‘udarnih numera’ ili brojeva, i, nema te koja se nešto posebno izdvaja, pa se kao može staviti na današnji tzv. singl, te ostaje moja visoka ocena vezana za ovo, drugo autorsko ostvarenje Nišlija!
Prosto je nezamislivo da današnji hardrok konzumenti ostanu uskraćeni za izvrstan album poput ovog, a nabavka je moguća preko pomenute Diskografske kuća ‘Računajte na računare/Time Machine Music ili Računajte na računare www.facebook.com/RnrRecordsTMM.

CD ALBUM “MOHIKANCI MOJI” STARE KUKE (OLD HOOKS)
Skrenuti pažnju na ovaj album grupe Stare kuke je nekako u domenu onom obavezujućem. Radi se o iskrenim zaljubljenicima u rokenrol zvuk, a da se ovde radi o zbilja kvalitetnom ostvarenju uveriće se svi nakon preslušavanja ovog izvrsnog autorskog rokenrol bisera!
Naziv grupe ‘Stare kuke’ nekako sasvim asocira i više nego li dovoljno govori da se ovde zbilja radi o kvalitetnom jednom autorskom kvartetu (Šikac, Vule, Skendža i Boba). Pored sopstvenih tu je i “skinuta” Stivija Reja Vona ‘Scuttle Buttin’ tek koliko da se zna kako to izgleda kada stare kuke otpraše i poznatiju neku, te tako, analiziati, osvrnuti se na ovo izdanje smatram nepotrebnim davlljenjem jer vrsni albumi, poput ovoga, ne podležu ocenjivanju nego preslušavanju i uživanju!
Računajte na računare Zemun, www.facebook.com/RnRecordsTMM.

CD ALBUM JA! HURLEUR
U prethodnom periodu sam samo jedanputa imao priliku da čujem negotinsku (nitogensku) grupu Hurleur, i rekao bih da članovi ovog sastava preferiraju tu, više izvornu ili klasičnu pank varijantu, u šta sam se i uverio nakon preslušavanja ovog ostvarenja. Izdanje donosi deset plus dve bonus stvari, a tekstovi su, u osnovi, sa manje ljubavnog fila uz daleko više grizi sistem nadograđenom korom. Znajući da ovde više nema nikakvog smisla slati poruke kroz tekstove u rokenrolu, niti kreatore novog svetskog poretka i mlade te dotiču, uz isključen bilo kakav uticaj na otrežnjivanje mladih i odbacivanje svega negativnog, serviranog i bez mogućnosti sopstvenog izbora , uglavnom, tako, ostaje samo divljenje prema mladima koji nisu podlegli tom, serviranom, uzmi ili umri načinu življenja, te članove ove grupe vidim u sasvim pravom svetlu i neka ih, samo napred Hurleur! Muzika, na žalost, ne može, kao nekada, promeniti svet ili barem pomoći u tom nastojanju, ali samo saznanje da postoje mladi koji razmišljaju svojom, a ne tuđom glavom jeste ono što je zadivljujuće!!
Računajte na računare Zemun – www.facebook.com/RnRecordsTMM.

21.05.2018. godine