Stigle prve kritičarske pohvale za film „Extinction“

Filmski centar Srbije kao oslonac za inostrane produkcije

U petak, 27. jula, kao velika premijera u ponudu striming servisa i filmske i televizijske produkcije Netfliks (Netflix) stigao je i željno iščekivani film „Extinction“ (Istrebljenje) reditelja Bena Janga. Filmski centar Srbije podseća da je ovaj film u potpunosti sniman na lokacijiama u Srbiji, uz oslonac na program poreskih olakšica i podsticaja Filmskog centra Srbije za inostrane produkcije.
Tokom vikenda za nama stigle su i prve kritičarske pohvale za ovaj naučnofantastični triler; kritičar Džejk Klajnmen procenjuje da bi ovaj film mogao da bude prvi veliki naučnofantastični film nastao u produkciji Netfliksa. On je istakao i da „Extinction pokreće zanimljiva pitanja o našem mestu u univerzumu, kao i shvatanju da moramo da ćemo na kraju morati da naučimo da ga delimo sa ostalim inteligentim vrstama. U vremenu brzog tehnološkog napretka, počev od putovanja u svemir pa do veštačke inteligencije, budućnost kakvom je predstavlja ovaj film, ni ne izgleda tako daleka, već naprotiv – izgleda poput načega za što bi već trebalo da se spremimo“. Klajnman naglašava i da Extinction „ostavlja utisak filmskog ekvivalenta epizodi serije Black Mirror (Crno ogledalo) na stereoidima“, kako film ima i krupan preokret u zapletu, on suigeriše da ovo ostvarenje pogledate čim pre, dakle, pre nego što vam neko pokvari to iznenađenje.
Film Extinction je režirao Ben Jang, australijski reitelj zapažen po filmu Hounds of Love od pre par godina, a po scenariju Erika Hajserera, inače, scenariste filmova Arrival, The Thing, Lights Out, Final Destination 5… Glavne uloge tumače Lizi Kaplan, zapažena po glavnoj ženskoj ulozi u seriji Gospodari seksa, ali i filmova Cloverfield, Hot Tub Time Machine, 127 sati, Now You See Me 2…, i Majkl Penja (znan iz filmova End of Watch, Gansgster Squad, Crash, American Hustle, Ant-Man and the Wasp, World Trade Center, a tu su i Majk Kolter (poznat kao Luk Kejdž iz istoimene Marvelove i Netfliksove serije) i Ema But (Hounds of Love).
Na filmu je, posebno u tehničkom delu, radilo i stvaralo mnogo filmskih radnika iz Srbije, a ovdašnji producent je Anđelija Vlaisavljević i beogradska produkcijska kuća WiP.

Trejler:
https://www.netflix.com/rs/title/80236421

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *