Nedelja srpskog filma u Iranu svečano je otvorena u Kući umetnosti u Teheranu, projekcijom nagrađivanog filma „Ničije dete“ u režiji Vuka Ršumovića. Program je otvorio ambasador Srbije u Iranu, Dragan Todorović, a otvaranju su prisustvovali brojni gosti, uključujući predstavnike dipomatskog kora i iranskih filmskih umetnika. Gosti iz Srbije koji su bili prisutni na otvaranju, pored ambasadora Todorovića, bili su Ana Tomović i Vuk Ršumović, čiji je film „Ničije dete” bio prikazan te večeri, i Miroljub Vučković, ispred Filmskog centra Srbije.
Filmski centar Srbije, Ambasada Republike Srbije u Teheranu i iranska specijalizovana institucija za promociju inostranog filma „Art & Experience“, a uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, tokom poslednjih desetak meseci vršili su pripreme kao bi organizovali ovaj prestižni program koji se održava u trenutku jačanja bilateralnih odnosa između Irana i Srbije.
Na programu Nedelje srpskog filma su filmovi „Ničije dete” Vuka Ršumovića, „Anplagd” Mladena Kovačevića, „Branio sam Mladu Bosnu” Srđana Koljevića, „Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, „Enklava” Gorana Radovanovića, „Kozje uši” Marka Kostića i „Rekvijem za gospođu J.” Bojana Vuletića.
Nedelja srpskog filma u Iranu trajaće do 29. avgusta. Tom prilikom biće predstavljeno i prikazano sedam srpskih filmova novije produkcije.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *