Nedavno je u Ljubljani počelo snimanje još jedne srpske manjinske koprodukcije – u pitanju je dugometražni igrani film „Polusestra“ u režiji Damjana Kozole, svakako jednog od najcenjenih slovenačkih reditelja današnjice. Nastanak filma sufinansiran je sredstvima Filmskog centra Srbije.
Reč je o koprodukciji Slovenije, Makedonije, Srbije i Hrvatske, a priča prati odnos dve otuđene sestre koje su prinuđene da dele život pod istim krovom u malom pomorskom mestu. Reditelj kaže da je reč o priči o ljudima koji ne umeju da komuniciraju. Damjan Kozole, autor zapaženih filmova Remington, Porno film, Rezervni delovi, Slovenka, Noćni život, je, zajedno sa Uršom Menart i Ognjenom Sviličićem, sa kojim je sarađivao i na filmu Noćni život, i autor scenarija.
Glavne uloge tumače već pomeninjana Urša Menart i Liza Marija Grašić, a tu su i: Petar Musevski, Jurij Drevenšek, Damjana Černe, Anja Novak i Labina Mitevska. Direktor fotografije je ponovo srpski snimatelj, Miladin Čolaković, film će montirati Jurij Moškon, kostimografkinja je Katja Hrobat, a scenografkinja Neža Zinajić. Za šminku je zadužena Mojca Gorogranc Petrushevska.
Polusestra je koprodukcija slovenačke kuće Vertigo, RTV Slovenija, Viba Film Studija, makedonske kuće Sisters and Brother Mitevski, srpskog Baš Čelika i hrvatskog Propeler Film-a. Film je sufinansiran sredstvima Slovenačkog filmskog centra, Filmskog centra Srbije i Makedonske filmske agencije.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *