Стручно вођење кроз нову изложбу „Здравко Печар – (Ауто)портрети“ и радионица хип-хоп плеса за децу

Мајски Пикник у организацији удружења Кишобран биће одржан у нeдeљу, 26. маја oд 12 дo 20 чaсoвa у башти Музеја афричке уметности у Београду (Андре Николића 14, Сењак).

Током Пикника у МАУ публика ће имати прилику да испрати и посебан програм Музеја афричке уметности. У 13 часова биће организовано прво стручно вођење кроз нову тематску изложбу „Здравко Печар – (Ауто)портрети“, док ће у 16 часова бити одржана радионица хип-хоп плеса за децу „Од покрета до облика“.

Пикник је градски догађај који се одржава већ девет година заредом. Многима је постао традиција и летњи ритуал којем се редовно враћају. Али, Пикник није само то – он је и место на ком се сви људи, различити по годинама, инспирацијама и животним причама, окупљају са истим циљем: да се врате једноставности живљења у свом граду и провођењу времена у природи и друштву, далеко од брига и ужареног асфалта.  Током сваког Пикника организују се и штандови са различитим освежењима и бројне рекреативне активности на отвореном, уз озбиљну музичку подршку – овог пута у питању су мексички ди-џеј двојац „Колективо Мирамар“ и Невена Јеремић.

У протеклих девет година значајно је порастао број посетилаца Пикника, али и њихов осећај припадности заједници, као и свест о важности очувања околине. Прошле сезоне организатори Пикника одвојили су значајне количине материјала за рециклажу, док су ове године у потпуности избацили употребу неодрживе пластике.

Подсећамо да ће дан пред Пикник у МАУ, у суботу, 25. маја у 13 часова на Дан Африке бити отворена изложба „Здравко Печар – (АУТО)ПОРТРЕТИ”.

Изложба се организује поводом тридесет година од смрти Здравка Печара, оснивача Музеја афричке уметности, али и истакнутог револуционара, новинара, дипломате и истраживача афричке културе и историје. Кустоси изложбе су др Немања Радоњић, Емилиа Епштајн и Ана Кнежевић.

Више о програмима Музеја афричке уметности може се видети на веб сајту https://mau.rs/cp/.

Радно време Музеја је сваког дана од 10 до 18 часова.

Фото: Промо