Možda ste jedan od onih koji misle da se prijateljstvo ne može kupiti. Nažalost ili na sreću nije tako.
Možete kupiti 300 prijatelja na Facebooku za samo 14,6 centi na sjatu Usocial.net.
Prijatelji na Twitteru su još jeftiniji. Njih možete dobiti na veliko: 25.000 Twitter prijatelja stoje 3,4 centa!
Sprijateljiti se s nekim danas izgleda lako: možete kupiti prijatelje, ili se “sprijateljiti” s ljudima preko jednog klika.i gotovo eto ih.Imate prijatelje.
No  što zaista, u pravom smislu riječi, znači “steći prijatelja”?
John Tarranta, učitelj joge, rekao je: “Ako imate pravog prijatelja, jedan od vas će sjedati kraj samrtne postelje onog drugog.”
Nekako baš i ne vidim svojih hiljadu i kusur Twitter sljedbenika kako se motaju oko mog kreveta na intenzivnojnjezi tokom mojih posljednjih dana!
Ono na što nas John Tarrant podsjeća je da su prava prijateljstva dugotrajne povezanosti koje teku našim životima .
To je mnogo ozbiljnija,a zaparavo jednostavna I lijepa stvar-imati prijatelja.Evo nekolko savjeta kako postupati sa prijateljima:
Kako bi to knjizevnici rekli, imati prijatelja znači prije i iznad svega pokazati da nam je stalo do prijateljstva. Da bi nam stvarno bilo stalo do druge osobe moramo probati “hodati u njenim cipelama” i razmisliti kako bismo im mogli olakšati život.  A onda to i učiniti.
Obožavam riječi Oscara Wildea: Dužnost vas kao dobrog prijatelja je da s puno nježnosti i strpljenja kažete prijatelju ako mislite da negdje griješi. Ako prijatelj to napravi i vi se osjećate nelagodno, zapitajte se “Ima li zrnca istine u tome što je rekao?”
Jedan od najvećih komplimenata koje sam ikad dobio bio je kad mi je prijatelj rekao: “Ti si jedina osoba s kojom mogu podijeliti uspjeh bez imalo sustezanja. Mogu ti reći kako sam bio uspješan – i znam da ćeš to proslaviti sa mnom!”
Žalite li ponekad za prijateljem kojeg ste izgubili?. Kada volimo – a prijateljstvo je ljubav, otvaramo svoje srce i tuzi, isto kao i radosti. Potrudite se da se otvorite prema drugoj osobi i date joj do znanja da još uvijek želite biti prijatelji. Nikad nije kasno.
Ponekad se osjećamo kao da nas je prijatelj izdao ili iskoristio.. Ja se u takvim trenucima pokušavam prisjetiti svih dobrih stvari tog prijateljstva… Nadam se da će vam ovih nekoliko pasusa pomoći da postanete dobrim prijateljem,. I najvažnije od svega – dozvolite svakom prijateljstvu da uljepša vaš život na jedinstven način.
Jer svaki prijatelj je jedan svijet više.