Po imenima koja su nastupila, zaključilo bi se da ovogodišnji IN WIRES Festival u Užicu nije bio tako zvučan i atraktivan kao što su to bili prethodni, ali nam je ponudio dva dana dobre i beskomporomisne blues & rock“n“roll svirke.
Pored domaćih, srpskih bendova, od gostiju iz inostranstva tu su bili jedino Hrvati i Makedonci. Dakle, dve grupe sa ex-YU predznakom. I dok je jedna bila iz Ohrida (The Backdoor Band) druga je bila iz Rijeke – MIDNIGHT BLUES BAND.
Inače, Festival je započeo u kasnim popodnevnim satima otvaranjem izložbe rok fotografija „Moć muzike“ Marine Pešić u holu GKC-a koja je izazvala veliko zanimanje publike, da bi posle svečanog otvaranja nastupio Riječanin Riccardo Staraj koji je promovisao svoju knjigu poezije „Midnight man“. On nam je pročitao svoju istoimenu pesmu posvećenu njegovom velikom idolu I umetniku koji ga inspiriše svojim likom I delom Džonu Li Hukeru.

Sledeći je nastupio lokalna rok legenda Đorđe Đoka Vasić uz malu pomoć svojih prijatelja. On je izveo dve svoje autorske pesme.
Zatim su sledili Ispitni Rock, NO Cod, Riccardo Staraj and the Midnight Blues Band i Bluz Mašina.
Sledeći dan je počeo besplatnom radionicom gitare Mikice Milosavljevića iz Smaka, kao i promocijom knjige Zorana Ilića „Nepoznati i grad“.
Bilo je to zagrevanje za ono što nas je kasnije čekalo a to je bila svirka bendova The Backdoor Band, Oktava, Moonshine Alligators i Teorija zavere.

V I D E O:
(Riccardo Staraj & Midnight Blues Band (Blues & Rock & Jazz band/Rijeka – Croatia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *