Promocija knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“

Filmski centar Srbije vas poziva

Promocija knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“

Sreda, 18. april u 14 sati
Obeležavajući izlazak novoprerađenog i ažuriranog izdanja knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“, izdanja koje se prodalo u preko milion i po primeraka na 30 jezika širom sveta, IK „Filip Višnjić“ i Filmski centar Srbije pozivaju na svečanu promociju i razgovor o knjizi koji će se održati u sredu, 18. aprila, u prostorijama Filmskog centra Srbije (Koče Popovića 9/III), sa početkom u 14 časova.

Pozdravnu reč uputiće Miroljub Stojanović ispred Filmskog centra Srbije, a prisutnima će se obratiti filmski kritičar Borislav Anđelić,  muzičar Igor Blažević (alijas Prljavi inspektor Blaža), dramski umetnik Rastko Janković, muzičar i novinar Aleksandar Petrović (Orthodox Celts)  i glavni urednik u IK „Filip Višnjić“, Dragan Jovanović.

„1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“ slavi najrevolucionarnije, najbolje i najkultnije filmove, pokrivajući više od jednog veka čudesnog sveta kinematografije, a ovaj svojevrsni vodič/istorija/enciklopedija predstavlja sve ono što morate znati o ostvarenjima koje naprosto morate videti, bilo da je to vaš omiljeni film ili naprosto treba da odlučite šta da gledate večeras. Na jednom mestu su najznačajniji filmovi iz svih zemalja i svih žanrova, od akcije i vesterna, preko animiranih filmova, komedija i dokumentaraca, do mjuzikala, trilera, noar filmova, kratkih filmova, roma

nsi i SF-a. Knjiga je bogato ilustrovana od korica do korica sa 500 originalnih filmskih plakata i stotinama čudesnih fotografija, hronološki poređane odrednice omogućavaju vam da brzo dođete do filmova za koje možda niste čuli, a pored vrsno napisanih tekstova o svakom filmu, naći ćete i citate režisera i kritičara, malo poznate (i iznenađujuće!) podatke, zanimljivosti i triviju!

Bilo da vas zanimaju art filmovi ili ste samo ljubitelj filmova, bilo da ste student filmskih studija, izučavalac, kritičar, redovni posetilac bioskopa ili naprosto želite da proverite i obogatite svoje poznavanje filmske istorije, 1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš je neizostavni i najbolji vodič kroz čudesni svet kinematografije i knjiga koju naprosto svako mora posedovati.

One Response to Promocija knjige „1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš“

  1. Bob каже:

    sramotno je da prevodioca prvog izdanja nisu ni kontaktirali. Sramotna ekipa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.