Sigurno se pitate otkud to da na ovom svetu postoji muškarac koji mrzi sport? Ukoliko se pitate ne mogu da vam odgovorim. Naprosto ga mrzim. Istina, nije uvek bilo tako. Kao dečak sam gledao utakmice, i fudbalske i košarkaške čak i vaterpolo. Ali u nekom trenutku mi se ogadio sport pa sam počeo da ga mrzim. I znate šta? Smatram da je to gubljenje vremena. Upravo tako.
Kao istaknuti antisportski aktivista do sad mi je uspelo da zabranim samo dve utakmice i jedan boks meč. Onu zabranu deci da igraju fudbal ne računam. To je za mene sitna boranija. Ali sada spremam svoje remek delo.
Sigurno se pitate šta to može biti. I da znate reći ću Vam. Upravo se sprema velika fudbalska utakmica. Tada će kreteni, hoću reći navijači, pohrliti na njihove obožavane stadione da u ritmu igre međusobno porazbijaju glave. Sedeće tamo pošto su već na ulaznice i navijački pribor proćerdali svu lovu. Ali ovoga puta – neće moći. A sada ću Vam ispričati u čemu je stvar. Pre meseca moj prijatelj je imao tifus. Nemojte misliti da je od nehigjene, dobio ga je na letovanju u Africi. Elem, ja ti odem da ga obiđem, ponesem banane, limune i to što se uvek nosi i dok sam sedeo kod njega pade mi na pamet straobalna ideja. Da je čujete? Strava je. Uzeo sam uzorak njegove mokraće i rešio da pomoću njega zarazim igrače. Eto, čuli ste ideju, a sad dolazi ono glavno. Prosto me svrbe ruke od nestrpljenja. Evo sad će. Joj, što sam uzbuđen. Dakle, kao što sam već rekao, planiram da zarazim te bedne igrače tifusom nekoliko dana uoči utakmice. Oni će doći četiri dana ranije da bi se aklimatizovali i vežbali. I sad dolazimo do glavnog dela – odsešće u hotelu. Ne shvatate? O, zar Vam nisam pomenuo da radim u hotelu? Ups, baš sam neuviđavan. I sad ste, pretpostavljam, shvatili. Kad se uzme u obzir da ja perem sobe…
Shvatate… He, he, he. I sad sledi šlag na torti. Pre izvesnog vremena su rešili da me otpuste kao tehnički višak. Dakle, ako me otkriju posao gubim ovako ili onako. A još bolje ako se pročuje – da im naplatim za to što me šalju na ulicu. Ima da im rastera sve goste za sto godina. A ako ste mislili na muriju… I za to sam se pobrinuo. Rešio sam da na kraju zarazim i sebe. Tako će izgledati da sam pokupio zarazu i slučajno zarazio goste hotela. I izvući ću se, da znate. Joj, da sam zločinac ovo bi bio savršen zločin. Eto, ispričao sam Vam svoju tajnu. A sada, izvinite me, moram da upropastim jednu utakmicu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *