….bio sam danas na jednom mjestu, u jednoj šumi i vidio sam jedne tragove. Nisam bio siguran da li su od peta ili prstiju. Sad razmišljam da dovedem sve sumnjive radi rekonstrukcije radnje.
ŠTA MISLIŠ?

….postoji li taj Alef u srcu jednog kamena? Da li sam i njega video kad sam video sve što postoji, a zatim zaboravio? Naša svest podložna je dejstvu zaborava ; pod dejstvom tragične erozije godina i ja menjam i zaboravljam Beatrisin lik.

samo ovo i : Kad bi ti samo malo više vjerovala u nas.
…….voditi ljubav sa ženom i spavati sa ženom su dvije, ne samo različite nego gotovo suprotne strasti. Ljubav se ne izražava kroz čežnju za fizičkim sjedinjenjem (ta se čežnja odnosi na bezbroj žena), nego kroz čežnju za zajedničkim spavanjem (ta se čežnja odnosi samo na jednu ženu)
Kundera „Nepodnošljiva lakoća postojanja“

Znaš li koliko je vremena prošlo od kada smo ti i ja ovo konstatovali, gotovo identično kako je on napisao….

Juče na straži razmišljam čitav dan o tebi, i to sve nešto lijepo. Ima tamo jedna veća bara i leptiri često upadnu u nju i ne mogu da se izvade sami. Ja ih pokupim i stavim da se suše samo zato što me podsećaju na tebe.

….pre pagera i mobilnih telefona, pre društvenih mreža postojale su poruke preko PTT centrale. Okreneš broj i ostaviš pod šifrom poruku za nekog ko nema telefon. Ali ima radio. I uveče uživo na 202 idu poruke. Ljubavne. Pod šifrom: „leptir“ I muzička želja.
Šta je danas drugačije?
Samo brzina .




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *