Da je ljubav ta koja definiše, pokreće i održava jedno društvo, pokazale su nam brojne pristigle prijave, u okviru trećeg konkursa, koji organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, a uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, pod nazivom „Ko je tvoj heroj?“. Nominovano je 172 kandidata različitih zanimanja, mesta stanovanja i obrazovnih profila, a svima im je zajednički altruizam, odnosno dobra dela kojima su se tokom 2022. godine istakli u svojoj lokalnoj zajednici.

Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti, a svakako daleko od medijske pompe. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema široj zajednici.

Konkurs realizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Glasanje za heroje je potpuno anonimno i odvija se preko sajtaonisuheroji.rs, a biće otvoreno do 30. aprila. Svi kandidati su predstavljeni svojim kratkim biografijama, i pre svega objašnjenjem zašto su nominovani, odnosno čime su zadužili svoje sugrađane i širu zajednicu. 

Glasajte za svog heroja na sajtu onisuheroji.rs