IZDAVAČKA KUĆA
„ALMA“ (BEOGRAD – 2011)

Nedavno je pod etiketom beogradske izdavačke kuće „Alma“ objavljena sjajna rok-song zbirka (izbor prepeva) ’Stihovi na struju’  još sjajnijeg autora Roberta Boba Tillyja. Ne znam tačno koliko toga je napisao Tilly, ali da je (po meni) reč o visokorangiranom bluz/džez/rock stvaraocu stoji. Uostalom, jedan takav zaključak se nameće svakom čitaocu i nakon samo jednog pročitanog Tillyjevog naslova.  Redak rok zver, neko bi primeto , i ne samo to.

Tilly živi sebe, živi bluz, džez i rokenrol! Potvrdu te maksimalne posvećenosti, navedenim muzičkim pravcima, možemo naći i u ovoj, nevelikoj po broju stranica ali zbilja vrednoj po sadržini zbirci rock songova. Tilly svojim pisanjem razoružava svakog pesimistu i skeptika, razgolićuje istinu , otvar vrata percepcije, ona Morisonova.

Približava ili u potpunosti svakog čitaoca uz „after you“ propušta kroz ta, iz sveta već viđenog , doživljenog i spoznatog u ono , neotkriveno , dajući mu pri tom slobodu uživanja u tek spoznatom , novom onom.

Njegova stvarna posvećenost rokenrolu je sasvim garancija za ono , nespoznato koje će nam ponuditi dok za nama , tamo negde iza , ostaje i besni život! Tilly vlastti hedonizam prenosi na nas, svoje čitaoce, slušaoce i ukupno poštovaoce njegovog stvaralačkog opusa. Ovim naslovom je dodao još jednu stranicu ionako prebogatom vlastitom rok opusu. Otelotvorenje je one: osećanja su stvarna bilo kakva da su. Ono što ’Stihovima na struju’ daje posebnu dimenziju jeste i to da u fusnotama stoje i pojedinosti vezane za svaki song  dođe mu to kao sleeve notes što je podobavezno išlo na omotima sy i ep ploča iz šesdesetih.

Na koncu:
I veruj mi drago luče,
Jedino još verujem u juče….

It’s All Right Ma , I’m Bleeding, ExpectingTo Fly...

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *