Narodna biblioteka Srbije i Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs lansirali su projekat AVA Doc Beograd. Članovi biblioteka će od danas (11.07.2018) imati ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Belodcsu u prethodnih nekoliko godina. Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci on-line ili filmove gledati direktno u bibliotekama. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje i po prvi put se uvodi on-line VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

AVA Doc je projekat koji okuplja 27 partnera iz 9 evropskih zemalja sa ciljem da evropske filmove učini dostupnim korisnicima biblioteka u raznim evropskim zemljama. Evropski festivali kratkog i dokumentarnog filma svoj filmski program čine dostupnim za korisnike 15 biblioteka širom Evrope (Velika Britanija, Nemačka, Portugal, Češka, Finska, Italija, Srbija). U Srbiji su to korisnici Narodne biblioteke Srbije i Biblioteke grada Beograda. U projekat su uključena 4 značajna festivala dokumentarnog filma iz Evrope – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF. Nosilac projekta je nemačka kompanija Reelport.

Korisnici AVA VOD mogu učestvovati u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge koja traje do kraja jula 2018, a pobednik osvaja putovanje na Venecijanski filmski festival. Za evropske filmove odgledane na ovoj platformi učesnici takmičenja će dobiti dodatnih 3 poena po filmu. Takmičenju se mogu priključiti osobe starije od 18 godina. Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu.

Projekat AVA Doc je podržala Evropska unija kroz program Kreativna Evropa, podprogram Mediji, i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *