РАЗМЕНИЛИ СМО ЖВАКУ И МОБИШКЕ

Нагазио сам је на слављу у Скаџи. Висока блондина, с макси намештајем, дугим батацима, јебозовне фаце. Одлепио сам начисто.

Била је у друштву. Разменили смо жваку и мобишке. Одлепршао сам у гајбу зателебан.

УЗАЛУД САМ КОПАО

Меркао сам тог типа док је џоњао на стајалишту буса.

Висок, деколтиран са две длаке у три реда на глави. Нервозно је шњурао. О офингеру му је висила велика торба. Видело се да му је нека фрка.

Учинило ми се да га однекуд ђанишем. Његова фаца била ми је дубоко заштекана у чонти.

Узалуд сам копао да се сетим ко је

ДЕКУТАНЕР И БАКУТА

Табанам Васином. Испред мене двоје старих људи. Декутанер са штапом, лагано одваја табане, клацка несигурним идаљкама. Погурена бакута држи га за шапу и шлепује гегуцавим ходом.

Старац се сагиње и фолиња нешто бакути на уво. Фаца му је бледа са дубоким борама. Мутни угашени фарови.

Онда се утабле пред семафором. Џоњају да пређу улицу.

ЦИРКА

Пије. Копа да свој скењ утопи у цирку. Последњих година у гадној је фрци. Надрљао ко жути. Начисто трокирао. Остао без жилке. Нема лове. Нема пајдаша. Жена га откачила. Ударила му ногу. Одсвирао своје.

Скењан, једину талију налази у цирки.

ЧЕКАМ ДА ОВА ФРКА ПРОЂЕ

У базању по Калишу сретнем Ранка Певца. Ослабио, уфитиљио се, једва одваја табане.

– У ком си фазону – питам – јеси ли добро?

– Није лоше – каже он – био сам у гадној були, ова корона, али сам се истркељао. Како си ти?

– Ево – испљунем – пазим да и мене не закачи. Закопао сам се у гајби. Изгустирао сам кафане. Ескивирам рају. Тек помало опалим мувинг. Чекам да ова фрка прође.

ПРОФЕСИОНАЛАЦ

Шљакао је у центру Бегиша. Ту је и живео на гурку. Тај део мардеља максимално је ђанисао.

Валирао је најчешће мењачнице, тракељаре шмука и жутаре. Сваку браву, оквир, сеф ошкртио би без фрке. За разлику од других шатроваца јајара био је професионалац, шанер с педигреом. Мурија није никако успевала да га скемба и стави у фијоку.

БАЉЕЗГА БУРГИЈЕ

Сања је ишла да овери брата. Дуго се нису ођанисали. Брат јој живи са неком  рибом у Карантину, у њеном кокошињцу. Риба ради као фолкуша у кафани.

Сањи се није допала та жена. Оцаринила је нешто смрзнуто и мучно у њој. Дзиљке су јој биле пуне зловоље и беса. А жвака свирање курцу.

Брат јој се до коске променио. Скоро није могла да га прокужи. Баљезга бургије. Има неке ћакнуте и облачне идеје.

Сања се вратила кући уцвикана.

ЗАШТО ГА НИСИ НОГИРАО?

  • Тај момак је ошамарен по мозгу – каже ми Мунгос –

испљунуо сам му хиљаду пута да не чини моронска срања. Није одвајао уво. Својим бургијама скењао нам је многе шеме. Рикнули смо за велику лову. Изгубили пословне ортаке због његових идиотлука.

  • Па шта си чекао – аблендовах – зашто си дозволио да ради на

дивљака и да нас толико заврне? Зашто га ниси ногирао из клапе?

СВЕ МУ ЈЕ ГАМБАЛО

Данас му је све гамбало. Убио је испит с којим се дуго козио. Двапут је био тропа. Овог пута није било коске. Лака питања. На брзака је изверглао одговоре. Професор га није ни ждракнуо. Шапирао је индекс и уписао добру оцену.

Онда је одгиљао у коцкарницу и ваљао лову. Имао је талију и узео доста вашки.

Увече, у гајби, сео је за компишку и нашао сајт за хаверисање „сродних душа”. Ставио је своју фотку и нашарао: „Фацолик фрајер

 жели спојку са путер рибом слободних схватања”.

ТЕШКО МИ ЈЕ БИЛО ДА ГА ПРОЧИТАМ

Са Митом Мутавим повремено сам се хаверисао. Гамбали смо на пецање које је он готивио. То му је, колико знам, био једини шем.

Мита је био готивац. Шљакао је као чувар у коцкарници. Коцоши су се штитили да их не изненади мурија. Он није ваљао лову. Није био коцош. О том послу, који није баш много ђанио, понекад би ми истркељао штосовите приче. Коцоши су били шашкаст свет.

          О себи је мало фолињао. Тешко ми је било да га прочитам. Био је затворен. Као да је нешто скривао.

НЕ РАДЕ МИ БЛАТОБРАНИ

          Много бре бенавиш! Тупиш зубе. Дупеташ се. Просипаш из шупљег у празно. Кењаш гурабије. Откриваш Америку. Чешљаш језик. Таласаш. Без потребе правиш вентилацију. Не престајеш.

          Зашто дроћкаш ко морзеовац? Ништа не капирам. Имам дугачак фитиљ а ти штекћеш ко митраљез. Који су то фазони!? Певај гласније. Зар не ђанишеш да сам дефос? Ништа не може да ми дошета у уво. Не раде ми блатобрани. Оглувео сам слушајући такве дегене.

ПУН ФАЗОНА КАО МАЧКА БУВА

Већ је убио пет банки а волео је пилетину. Висок, прав са дужом, офарбаном чупом и брадом, фолирао је млађег кулова. Табанао је на места где би се уштекали млади. Момци га нису мирисали јр им је скидао рибе. Клинкама је одигравао. Умео је лепо да одваја жваку. Био је пун фазона као мачка бува.

ПОДРЕПАШ

Тај не зна ништа друго сем да уваљује кварну жваку и да се некоме увлачи у фанфуљу. Ко крпељ је. Уцака гвинт и сише. Не можеш да га се аласиш. Неће да отплива. Прави прдежмен. Дроби, жилави, лирише, пљови, тупи зубе до краја. Никако да покупи нагазне мине и угаси радњу.

Цео живот је провео као подрепаш и лизгуз. Туца жицу, глади туђу стрину и џабалебари.

Кад год сам га снимио а њему ноге из нечијег дупета вире.

ЉУБАВ НА ПРВИ ШМЕК

          Нагазих у огласима: „Љубав на први шмек“.Хтео сам мало да бунарим и уђаним шта се штекује иза тога. Зврцнух мобишком. Јави се јебозовним гласом нека кока. Звук њеног гласа пробуди ми маринка.

  • Како сте? – питам.
  • Ко герла Равијојла, а како сте ви?
  • Ко две банке кило. Тражим топли оброк да откачим зезалицу.
  • Код мене има те форе – рече кока мазним гласом који

ми још више осоколи маринка.

  • А, која лова?

Кад кока одвали цену спласну ми маринко па угасих мобишку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *