(Anegdota )

Zavolio je pisca Ivana Raosa zbog ljepote njegovog književnog izričaja i zbog sličnosti životnih putova. Otada i sam piše monodrame. Monodramu «Moj Ivan»» poslao je na književni natječaj manifestacije Raosovi dani. Organizatori su mu javili da je njegova monodrama dobila prvu nagradu. Sav sretan odlazi u Medov Dolac da primi nagradu. Iz Zadra je stigla njegova kćerka s dvoje djece. Svi su radosni. Tu je i nekoliko književnih prijatelja. Čitaju se imena dobitnika prve, druge i treće nagrade. Njegova imena nema među nagrađenima. Nema meda u Medovu Docu.
Šok!
Ne, ne, zaboga, nije greška..Izopačenu sliku „nagrađenog“ javnosti godinama nameće poslovođa graditelja tame. On je fušfilolog, a svi ga moraju prihvatati kao pravog filologa.. Malo je izopačena slika zakasnila u Medov Dolac, ali je stigla da napravi sotonski učinak. Monodrama «Moj Ivan» i njezin autor maknuti su. iz reda nagrađenih. Umjesto nagrade, organizatori autoru dadoše pohvalnicu sa umjetničkom slikom domaće slikarice. Neuvjerljivo spašavanje obraza. Fušfilolog je pisca svjetskog glasa potajno gadno namagarčio. Koliko je do sada namagarčenih nitko nikada neće saznati.. Izopačena slika unesrećenog autora namaknula je sebi oznaku «državne tajne» i otada je ta slika nametnuta kao nepobjediva i neporeciva. Ona nosi svoj pečat o vremenu insinuacija,laži i obmana kao probitačnom vremenu za mnoge besposličare i neradnike. Tom vremenu istina je svojom funkcijom glavni protivnik i zato je poslana u mirovinu i u svim važnijim situacijama gurnuta pod tepih.

One thought on “Rajko Glibo: NAGRADA”
  1. Poslovođa graditelja tame jeste kasnio, ali je stigao da zauvijek uđe u anegdotu..a istina (pod tepihom), grebe dok se po njoj hoda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *