Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE

Miloš Biković otvara 12. LIFFE festival u Leskovcu

Sreda, 18. septembar u 19.00, Narodno pozorište u Leskovcu

Dvanaesto po redu izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu otvoriće Miloš Biković, jedan od najpoznatijih mladih glumaca čija je karijera sve zapaženija i van granica domaće scene.

Ceremonija svečanog otvaranja počeće u sredu, 18. septembra u 19 sati, u Narodnom pozorištu u Leskovcu nakon koje će u okviru Takmičarskog programa biti prikazan rusko – srpski film „Balkanska međa“ reditelja Andreja Volgina, u kojem glavne uloge tumače srpski glumci Miloš Biković, Milena Radulović, i Gojko Mitić, i ruski Anton Pampušnjij, Goša Kucenko, Sergej Šakurov, i Sergej Garmaš.

Povodom učešća na 12. LIFFE festivalu, Miloš Biković istakao je nekoliko razloga zbog kojih mu dolazak na festival pričinjava zadovoljstvo:

  • „Drago mi je što sam deo ove manifestacije najpre zato što je u pitanju festival čije glavno priznanje nosi ime Živojina Pavlovića, drugo što su svaki put kad sam dolazio u Leskovac svi filmovi bili toplo primljeni kod publike, zato što festival promoviše južni deo naše zemlje, i zato što je promocija filma i festivala nešto što smatram pobedom kulture.“

Drugog dana festivala, u četvrtak, 19. septembra od 18 sati u okviru Pratećeg programa „Predstavljamo U KRUPNOM PLANU“ koji će se održati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, publika će kroz razgovor sa Milošem Bikovićem imati prilike da se bolje upozna sa njegovim profesionalnim radom.

Da podsetimo, „Balkanska međa“ je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koja prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina“ u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. U filmu igraju i Aleksandar Radojčić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Todorović, Nikola Ranđelović, i Emir Kusturica kao specijalni gost na filmu.

Trejler filma „Balkanska međa“: https://www.youtube.com/watch?v=VIoWw5VyqhM

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE održaće se od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu. Tokom pet festivalskih dana, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini.