Konkursi

konkursi prozaonline

RESAVSKA BIBLIOTEKA U SVILAJNACU

obeležavajući 150-godišnjicu svoga rada, raspisuje 9. književni konkurs „Andra Gavrilović 2018“ za negovanje proznog stvaralaštva na srpskom jeziku. Konkursom su obuhvaćena dva žanra: pripovetka i književna kritika (osvrti, prikazi, eseji, a odnose se na dela objavljena od 2000. godine do danas). Uslovi konkursa su sledeći:
– Na konkurs slati radove koji nisu objavljivani (ni u elektronskoj formi);
– Učesnici šalju 1 (jedan) rad otkucan ćirilicom dužine oko 15 stranica;
– Rad se obavezno potpisuje šifrom;
Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku oba rada potpisuje istom šifrom;
U drugom, odvojenom „pismu“-dokumentu potrebno je napisati šifru, a i njeno razrešenje : ime i prezime autora, adresu stanovanja, broj telefona – fiksnog i mobilnog i e-mail;
Adresa za slanje radova je andragavrilovic@gmail.com.
Konkurs je otvoren do 25.12.2018. g.
Objavljen je na blogu književne nagrade andragavrilovic.wordpress. com
Žiri u sastavu Gojko Božović, Mirko Demić i Olivera Mijailović odabraće pobednike i sačiniti izbor najuspešnijih radova koji će biti štampani u Zborniku.
Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti početkom februara 2019. godine. Dobitnicima će biti svečano uručene nagrade na književnom susretu, na kome će biti promovisan Zbornik „Crte i reze 9“, u Svilajncu sredinom marta 2019.
Nagrada „Andra Gavrilović“ dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa i objavljivanja rada u Zborniku „Crte i reze “ 9.
Za informacije i potrebna obaveštenja obratiti se Resavskoj biblioteci 035/321-531 ili e-mail: andragavrilovic@gmail.com.

Konkurs

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige. Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom. Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa. Konkurs je otvoren do 31. januara 2019. godine. Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dragan Babić i Tamara Babić objaviće rezultate najkasnije do 1. marta 2019. godine. Nagrada, koja se sastoji iz povelje i štampanja nagrađenog rukopisa, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala u maju 2019. godine. Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten. Ime pobednika konkursa biće objavljeno na sajtu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.

Uputstvo za slanje rukopisa:
• U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).
• Rukopise treba poslati elektronski na adresu somborkf@gmail.com do 31. januara 2019. godine.
• Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre.
• U razrešenje šifre je potrebno uključiti sledeće podatke: ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.
• Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavljati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni.

Žiri neće uzeti u razmatranje rukopise koji ne budu ispunili uslove konkursa.

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki raspisuje konkurs za najuspeliju priču
Golubić

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora, državnih institucija, donatora i sponzora, pripremaju XII Veljkove dane, 22. i 23. novembra 2018. godine.

Žiri Golubića će dodeliti, učenicima osnovnih i srednjih škola, po tri nagrade u tri kategorije:

I kategorija – 1-4. razreda,
II kategorija – 5-8. razreda i
III kategorija – srednja škola.

Posebno se dodeljuje i Gran pri – Golubić,
za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.

Propozicije Golubića:
– slobodna tema
– jedan autor, jedna priča

Radovi treba da budu lektorisani i napisani u Vord (Word) dokumentu na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial).

Radove slati u elektronskoj formi na adresu: konkursgolubic@gmail.com.

Radovi moraju da sadrže sledeće podatke:
Ime i prezime autora, razred (godine starosti), podatke o školi (adresa, imejl adresa i telefon), ime mentora i kontakt (ime i prezime, broj telefona i imejl adresa).

Svi navedeni uslovi moraju biti ispunjeni da bi rad bio prihvaćen.

Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Gradske biblioteke Karlo Bijelicki www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2018. godine.

Žiri će objaviti rezultate u drugoj nedelji novembra, a uručenje nagrade će biti na svečanom programu Veljkovih dana.
Književna nagrada „Dositejevo zlatno pero“

Zadužbina „Dositej Obradović“ objavljuje konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje objavljene radove mladih autora, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča.
Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ namenjena je mladim punoletnim autorima (do navršenih 40 godina) za tekstove na srpskom jeziku. Autori mogu konkurisati sa najviše tri objavljena rada.
Radove potpisane punim imenom i prezimenom, datumom rođenja, adresom stanovanja i kontakt telefonom potrebno je poslati OBAVEZNO putem pošte u pet primeraka, na adresu Zadužbine „Dositej Obradović“, Kralja Milana 2, Objekat C, drugi sprat, 11000 Beograd, sa naznakom „za Dositejevo zlatno pero“ kao i na e-mail adresu info@dositejeva-zaduzbina.rs .
Telefoni za informacije +381 11 3282 240 i +381 11 3282 254.
Rok za dostavljanje radova je kraj oktobra 2018. god.
Žiri će izabrati tri najbolja rada koja će biti nagrađena i objavljena u posebnoj publikaciji. Prva nagrada je novčana i iznosi 20.000,00 dinara. Nagrada za drugo i treće mesto je u knjigama.
Projekat „Dositejevo zlatno pero“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda

FAKI OPEN CALLL

 

FAKI 2019 OTVORENI POZIV — Nejednakost

22. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2019. godini posvećen temi društvene i ekonomske nejednakosti, njenim uzrocima i posljedicama – otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju.

Info: http://attack.hr/faki22/
Pitanja: faki@attack.hr

Natječaj je otvoren aplikacijama zaključno do 31.08.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: https://goo.gl/forms/jmqr1mOXLYaAHcT53

Rok za prijave: 31.08.2018.
Datumi održavanja rezidencija: 1.–26.5.2019.
Datumi održavanja festivala: 21.–26.5.2019.

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Odabirom godišnjih tema FAKI teži fuziji umjetničkih praksi s društveno relevantnim temama te sukreaciji javnog dijaloga.

link

https://www.facebook.com/events/654436338266266/?active_tab=about