Konkursi

konkursi prozaonline

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki raspisuje konkurs za najuspeliju priču
Golubić

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora, državnih institucija, donatora i sponzora, pripremaju XII Veljkove dane, 22. i 23. novembra 2018. godine.

Žiri Golubića će dodeliti, učenicima osnovnih i srednjih škola, po tri nagrade u tri kategorije:

I kategorija – 1-4. razreda,
II kategorija – 5-8. razreda i
III kategorija – srednja škola.

Posebno se dodeljuje i Gran pri – Golubić,
za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.

Propozicije Golubića:
– slobodna tema
– jedan autor, jedna priča

Radovi treba da budu lektorisani i napisani u Vord (Word) dokumentu na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial).

Radove slati u elektronskoj formi na adresu: konkursgolubic@gmail.com.

Radovi moraju da sadrže sledeće podatke:
Ime i prezime autora, razred (godine starosti), podatke o školi (adresa, imejl adresa i telefon), ime mentora i kontakt (ime i prezime, broj telefona i imejl adresa).

Svi navedeni uslovi moraju biti ispunjeni da bi rad bio prihvaćen.

Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Gradske biblioteke Karlo Bijelicki www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2018. godine.

Žiri će objaviti rezultate u drugoj nedelji novembra, a uručenje nagrade će biti na svečanom programu Veljkovih dana.

Filmski centar Srbije raspisao konkurse u četiri kategorije

Filmski centar Srbije je dana 10. septembra raspisao konkurse u četiri kategrije, i to: Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, Sufinansiranje proizvodnje domaćih kratkometražnih igranih filmova, Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih dokumentarnih filmova i Sufinansiranje proizvodnje domaćih kratkometražnih dokumentarnih filmova.

Konkursi u ove četiri kategorije su otvoreni mesec dana od dana javnog objavljivanja, odnosno od 10. septembra do 10. oktobra  2018. godine.

Prijavni formular i konkursna dokumentacija dostavljaju se na srpskom jeziku u elektronskoj formi u PDF formatu, na elektronsku adresu Filmskog centra Srbije: konkurs2018@fcs.rs (sa obaveznom naznakom naziva projekta i naziva konkursa za koji se projekat prijavljuje u naslovu mejla)

Neblagovremene i nepotpune prijave, prijave koje nisu podnete od ovlašćenih lica, prijave koje nisu podnete na propisanom formularu i prijave koje nisu predmet javnog konkursa neće se razmatrati.

Formular konkursne prijave i prilozi koji su sastavni deo konkursne dokumentacije, dostupni su na internet stranici Filmskog centra Srbije (www.fcs.rs).
Književna nagrada „Dositejevo zlatno pero“

Zadužbina „Dositej Obradović“ objavljuje konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje objavljene radove mladih autora, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča.
Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ namenjena je mladim punoletnim autorima (do navršenih 40 godina) za tekstove na srpskom jeziku. Autori mogu konkurisati sa najviše tri objavljena rada.
Radove potpisane punim imenom i prezimenom, datumom rođenja, adresom stanovanja i kontakt telefonom potrebno je poslati OBAVEZNO putem pošte u pet primeraka, na adresu Zadužbine „Dositej Obradović“, Kralja Milana 2, Objekat C, drugi sprat, 11000 Beograd, sa naznakom „za Dositejevo zlatno pero“ kao i na e-mail adresu info@dositejeva-zaduzbina.rs .
Telefoni za informacije +381 11 3282 240 i +381 11 3282 254.
Rok za dostavljanje radova je kraj oktobra 2018. god.
Žiri će izabrati tri najbolja rada koja će biti nagrađena i objavljena u posebnoj publikaciji. Prva nagrada je novčana i iznosi 20.000,00 dinara. Nagrada za drugo i treće mesto je u knjigama.
Projekat „Dositejevo zlatno pero“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda

FAKI OPEN CALLL

 

FAKI 2019 OTVORENI POZIV — Nejednakost

22. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2019. godini posvećen temi društvene i ekonomske nejednakosti, njenim uzrocima i posljedicama – otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju.

Info: http://attack.hr/faki22/
Pitanja: faki@attack.hr

Natječaj je otvoren aplikacijama zaključno do 31.08.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: https://goo.gl/forms/jmqr1mOXLYaAHcT53

Rok za prijave: 31.08.2018.
Datumi održavanja rezidencija: 1.–26.5.2019.
Datumi održavanja festivala: 21.–26.5.2019.

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Odabirom godišnjih tema FAKI teži fuziji umjetničkih praksi s društveno relevantnim temama te sukreaciji javnog dijaloga.

link

https://www.facebook.com/events/654436338266266/?active_tab=about