U susret jubilarnom 20. Pančevačkom Jazz Festivalu

ČAJNA MOZIS I VRHUNSKI VOKALNI DŽEZ U ČAST DVADESETOGODIŠNJICE DŽEZA U PANČEVU

Subota, 4. novembar, Kulturni centar Pančeva

Čajna Mozis, jedna od trenutno najpopularnijih džez vokala današnjice, nastupiće treće večeri jubilarnog, dvadesetog Pančevačkog Jazz Festivala, u subotu, 4. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Na koncertu u Pančevu, koji će biti deo aktuelne velike evropske turneje, Čajna Mozis promoviše svoj aktuelni album Nightintales. Kako i sam naziv kaže, Čajna je naš vodič kroz noćne dogodovštine i osećanja. Svojim toplim altom golica maštu slušaoca kroz jedanaest numera o ljubavi, porocima i strastima. U maniru eklekticizma 21. veka, američko-francuska pevačica spaja džez, soul, R&B, bluz i pop u organsku celinu.

Iste večeri, na programu je i koncert beogradskog sastava Fish in Oil, domaća koncertna atrakcija koja vrhunski funkcioniše ne samo u klubovima, već i na džez festivalima širom regiona.

Čajna Mozis je rođena u Sjedinjenim Američkim Državama, ali već dugi niz godina živi u Parizu gde samostalno gradi svoj renome te se okušava u različitim medijima – pored pevanja, bavi se i glumom, televizijskim i radio programom, a ima i vlastitu produkcijsku kompaniju. Pojavljivala se na muzičkim kanalima MCM i MTV France, a među zanimljivijim angažmanima bio joj je šou Gardenias for Dinah posvećen čuvenoj pevačici i vlastitom idolu Dajni Vošington; ona će joj biti inspiracija iz album Dinah objavljen za Blue Note.

Čajna Mozis je vrhunski zabavljač. Njena atraktivnost se ne iscrpljuje u sjajno produciranim studijskim izdanjima, već se radi o umetnici koja s lakoćom barata scenskim prostorom i osećanjima publike. U maniru pravih džez bardova i diva, Mozis itekako zna da magija spontanosti i improvizacije nastaje u dodiru sa publikom, u razmeni energije izvođača i auditorijuma. U sred njenog evropskog putešestvija, Pančevo će imati ne baš svakodnevnu privilegiju da ugosti izuzetnu džez umetnicu našeg doba.

Današnja kvintet formacija grupe Fish in Oil nastala je pre nekoliko godina i od tada je bend izdao tri studijska albuma, a Bratislav Radovanović napisao na desetine novih kompozicija, koje i dalje pristižu kao na traci. Danas usahli džez klub „Čekaonica“ pružio je bendu priliku da iz nedelje u nedelju redovno svira i razvija se na aranžerskom i sviračkom planu, što je rezultiralo (za domaće prilike) neverovatno dobro uigranom postavom. Fish in Oil je postao koncertna atrakcija koja vrhunski funkcioniše ne samo u klubovima, već i na džez festivalima širom zemlje.

Fish in Oil 2017. godine je bend koji nastupa i izvan granica zemlje, te promoviše sjajan dvostruki CD 3 Ključa objavljen 2017. godine za sve agilnijeg domaćeg izdavača Metropolis Music. Spisak gostiju na albumu, među kojima su i takvi bardovi evropskog džeza poput Bojana Zulfikarpašića ili Matije Dedića, samo je šlag na već ukusnoj i bogatoj torti za koju je zadužen „šef kuhinje“ Braca.  Numere koje su se godinama „krčkale“ na klupskim svirkama sada su dobile svoj konačni format, dok će vas razigrane improvizacije Radovanovića, Petrovića i ostalih članova benda uveriti da je džez današnjice zabavniji nego što ste ikada pomislili da može biti!

 

Jubilarni, 20. Pančevački Jazz Festival održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Erste banke, Ambasade Sjedinjenih Američkih država, Austrijskog kulturnog foruma, Gete Instituta, Ambasade Kraljevine Holandije, Kolegijuma Hungarikuma, Pasaž Grupe i Dunav osiguranja.

 

  1. Pančevački Jazz Festival

Program treće festivalske večeri:

 

  1. 11.

 

Dvorana KCP

20.30 Fish In Oil (Srbija)

Veljko Nikolić Papa Nik – udaraljke

Tom Fedja Franklin – bubnjevi

Branislav Radojković – kontrabas, bas gitara

Bratislav Radovanović – gitara

Dusan Petrović – saksofon

 

22.00 China Moses (SAD/Velika Britanija/Litvanija)

China Moses – vokal

James Gardiner-Bateman – saksofon

Joe Armon-Jones – klavijature

Neil Charles – bas

Marijus Aleksa – bubnjevi

 

Foaje KCP

23.45 Schime Trio + One Jam

Luka Ignjatović – saksofoni

Rastko Obradović – saksofoni

Boris Šainović – kontrabas

Peđa Milutinović – bubnjevi

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *