Domaći sastav Alice in WonderBand održaće koncert i promociju svog albuma „RikaTaka: New Balkan Rhythm”, koji je 4. novembra objavila ugledna nemačka kuća „CPL-Music”. Događaj će biti organizovan u Novom Sadu, u knjižari „Bulevar Books”, 22. decembra, sa početkom u 20 časova.

. . .

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste prestižnog panela World Music Charts Europe.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima.

Odmah nakon koncerta, oko 21 čas, o albumu i umetnicima govoriće etnomuzikolog Marija Vitas (magazin Etnoumlje, Muzički informativni centar Srbije), novinar Nikola Glavinić (Radio Novi Sad) i etnolog Marijan Pavlov.

Ulaz na događaj podrazumeva donaciju, u skladu sa mogućnostima i željama svakog posetioca.

. . .

IZ MEDIJA…

Ističući glas i ritam, Ana i Marko nas efektnim aranžmanima i izvođenjem vraćaju u davnu prošlost, kada su to bila osnovna sredstva za izražavanje muzikom. Iznenađujuće, takav svedeniji zvučni izraz stvara i efekat pomerenog, drugačijeg, avangardnog, čak i savremenog.

Nikola Glavinić, MICS

Neumitnom žestinom, duo Alice in VonderBand iz Srbije predstavlja zanimljivu mešavinu stilova. Uz telesne perkusije i uglavnom akustične instrumente, razvija se uzbudljiv plesni zvuk… Opseg zvučnih slika je izuzetno zanimljiv i nudi mnogo prostora za otkrivanje isprepletenih tonova i zvukova.

Mihael Brinkšulte, Der Hoerspiegel

Vatromet govora tela počinje čas puckanjem prstima, čas pljeskanjem dlanom po telu, što proizvodi veoma opipljiv zvuk tapšanja. Zatim se zaukava ritam. Iz tog puckanja, lupkanja i tapšanja, izrode se pesme.

Ines Wagner, Kulturvision Aktuell

To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, Minhen

. . .

Pratite Alice in WonderBand ovde

Alice in WonderBand YouTube kanal

Zvanični spotovi na YouTube kanalu:

Ergen Dedo

Mesečinka

Uči me, majko, karaj me

Multilink:

https://bfan.link/rikataka

World Music Charts Europe:

https://www.wmce.de/