Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 filmova o ženama koje ne smete propustiti:

FRANCUSKA

Francuska, Italija, Nemačka, Belgija 2021 / 02:13

Selekcija: Glavni takmičarski program

Režija: Bruno Dumont

Slavna novinarka, mešajući svoju izuzetnu karijeru i privatnost, doživljava preokret u životu uzrokovan jezivom saobraćajnom nesrećom.

JA NIKADA NE PLAČEM

Poljska, Irska 2020 / 01:40

Selekcija: Glavni takmičarski program

Režija: Piotr Domalewski

Ola, sedamnaestogodišnjakinja iz malog grada u Poljskoj, sama kreće u stranu zemlju. Ispostaviće se da je to putovanje njenog života, putovanje u nepoznato, na kojem će pokušati da se ponovo poveže sa svojim otuđenim ocem. U Irskoj će upoznati drugačiji svet i upoznati ljude koji će joj promeniti pristup životu.

FURIJA

Srbija 2021 / 00:30

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Petar Ristovski

Furija se vraća u prošlost, u futurističku, neosetljivu sredinu koja se ogrešila o nju kao devojčicu. U potrazi za svojim krvnicima, ona prekraja rupe u pamćenju i, kao produžena ruka Pravde, kažnjava odgovorne.

PENA

Mađarska 2020 / 01:30

Selekcija: Novi mađarski film

Režija: Lakos Nóra

Dora je poslastičarka koja oko sebe stvara poseban, gorko-slatki svet. Dok to čini, govori o svim svojim životnim lažima ali i otkriva pravu ljubav.

KASTING

MAĐARSKA 2019 / 00:28

Selekcija: Zsigmond Vilmos

Režija: Sándor Csoma

Osamnaestogodišnja Julia živi sa svojim bratom u siromašnom rudarskom gradiću. Jednoga dana ona odluči da oproba svoju sreću na kastingu za modele u nadi da će početi novi život u inostranstvu. Tokom kastinga, međutim, ispostavilo se da se traže porno glumice. Julija se nalazi u situaciji u kojoj je ugroženja njena pristojnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *