Sedmo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala održaće se od 4. do 7. novembra u bioskopu Abazija kraj jezera Palić

„Festival Dead Lake se vraća i ove godine na Palić sa namerom da tu ostane zauvek! Po drugu godinu zaredom uspevamo da uživo održimo festival uprkos teškim uslovima u vremenu korona pandemije. Odlučni da ovo bude manifestacija kulture koja će da istraje. U Srbiji postoji verna publika žanra, i važno je istaći da bez podrške Ministarstva kulture i informisanja ne bismo uspeli da organizujemo festival i ove godine.“ – Miroslav Mogorović direktor festivala.

„Na festivalu će biti prikazano 8 horor filmova najnovije produkcije, a poseban kuriozitet biće horor maraton koji ćemo organizovati u petak uveče, pa sve do zore, samo za najhrabrije. Strašni filmovi, zanimljivi gosti, filmski maraton, matine za decu, fantastičan ambijent. Biće ovo jedan pakleno dobar festival!“, kaže programski direktor Festivala, reditelj Milan Todorović („The Outpost“, „Zona mrtvih“, „Mamula“).

Udarno veče festivala biće subota, 6. novembar kada je na programu evropska premijera domaćeg horor filma ”Ribnjak” (The Pond) u režiji Petra Pašića, koji će zajedno sa scenaristom Stefanom Andrejićem biti gost festivala i predstaviti ovo zanimljivo ostvarenje po prvi put evropskoj publici.

Nakon premijerne projekcije „Ribnjaka“, na Dead Lake festivalu sledi svirka jednog od najpopularnijih domaćih bendova – Straight Mickey and the Boyz. Poznati kao grupa koja već više od decenije žari i pali regionom Streight Mickey and the Boyz prepoznatljivi su po energiji i direktnim i britkim tekstovima koji izražavaju kritički stav prema mestu i trenutku u kom se nalaze.

Pored filma Petra Pašiča imaćemo još jednu srpsku ko-produkciju. U pitanju je film ”Vampir” Branka Tomovića, a deo glumačke i autorske ekipe biće takođe prisutan na projekciji.

Gost festivala biće i čuveni britanski reditelj Džulijan Ričards, koji će predstaviti svoje poslednje ostvarenje – nagrađivani film ”Tatina devojčica” (Daddy’s girl).

Festival otvara američki film ”Sledeća devojka” (Girl next) reditelja Lerija Vejda Karela, koji je svoj najnoviji film „Kvantni đavo“ snimao u Beogradu ove godine. Film „Sledeća devojka“ višestruko je nagrađivan na festivalima širom sveta.

Gost festivala biće i Romain Rol, direktor Briselskog filmskog marketa, jedinog žanrovskog marketa na svetu, koji će najaviti saradnju našeg festivala i BIF marketa.

Ovogodišnja nagrada „Bela Lugoši“ za izuzetan doprinos horor umetnosti biće dodeljena čuvenom glumcu UDO KIRU, poznatom, između ostalog, i po ulozi grofa Drakule u čuvenom filmu u produkciji Endija Vorhola „Krv za Drakulu“.

Većina filmova sa predstojećeg sedmog Dead Lake Horror & Wine Festivala biće premijerno prikazani u Srbiji!

Pored navedenih filmova, na Dead Lake Festivalu horora i vina gledaćemo i ”Zver u nama” (Beast Within), ”Noć u ukletom motelu” (The Night at the Eagle Inn), ”Neka sneži” (Let it snow), ”Cenzor” (Censor) kao i kratki film studenata FDU ”Na neodređeno”.

A za najmlađu publiku Bioskop Abazija svakog dana tokom festivala prikazuje animirani film Porodica Adams 2.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, koje je prepoznalo kulturni značaj ove manifestacije.

Organizatori festivala se poseno zahvaljuju članovima benda Straight Mickey and the Boyz na podršci da razmrdaju Suboticu i Palić.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

www.instagram.com/deadlakefilmfestival

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *