Autor priloga: Dženana Mujadžić, dopisnik iz Pariza

Na međunarodnoj sceni reditelj Milčo Mančevski je poznat od 1994.godine sa filmom „Prije kiše“ nagrađenim Zlatnim Lavom na venecijanskoj Mostri.
Godinu kasnije predstavljao je Makedoniju među odabranim rediteljima za najveće filmsko priznanje „Oskar“. Realizirao je potom „Prah“, pa „Sjene i majke“ kao i glazbene spotove i TV-serije.
On je upravo u Njujorku, gdje snima dugometražnu fikciju, pod nazivom „Bikini“.
Ostvarenje stavlja upitnik na granicu stvarnog i zamišljenog, u priči o dokumentaristici što sa kćerkom prima pod krov, karizmatičnu, ali neuravnoteženu ženu koja će preokrenuti smisao njihovih postojanja. Zahvaljujući ovom recitu, sineast dotiče sadržaje poput nadziranja postalog neumitnim dijelom naše svakidašnjice. Također, on razlaže i pojmove ekzibicionizma, pa potrage za osobnom privatnosti.
– Stanovnik sam NYC od 1985. godine i dugo nisam snimao. Film označava povratak u sedmu umjetnost. Iako sam sva igrana ostvarenja snimio u Europi, osjećao sam se kao njujorški reditelj što se premješta izvan grada.
Raditi u New Yorku je kao predivan san: tu su brojni nadareni glumci koji odmah odgovore na poziv. Produkcijski ritam je prilagodljiv potrebama reditelja i ekipa, kako umjetničcke, tako i tehničke, a sam grad je dekor i sadržaj!
Glavnu ulogu u „Bikiniju“ tumači Condola Rashad, viđena u „Money Monster“,“Complete Unknown“ i TV seriji „Billions“ uz Willa Janowitza, poznatog iz ostvarenja: „Little Boxes“, „The Night of“ na HBO-u, potom je u kastingu i Sarah Goldberg: „Gambit“,“The Dark Knight Rises, pa početnik Santhya Sridharan.
Mančevski je napisao scenario po osobnoj ideji, zajedno sa Amerikancem WP Rosenthal. „Bikini“ je koprodukcija njemackog „Czar Films“, njujorške „Milkman Productions“ i kanadskog YN Films.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *