Sreda, 23. oktobar od 20 sati, Kulturni centar Grad

Predstavom “Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu” svečano će biti otvoreno dvanaesto izdanje Festivala savremenog plesa i performansa Kondenz sutra (u sredu, 23. oktobra) od 20 sati, u Kulturnom centru Grad. U organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, festival će se održati od 23. oktobra do 4. novembra na više lokacija u Beogradu. Tokom festivala biće izvedeno jedanaest performansa, a ulaz na sve programe je besplatan.

Druge festivalske večeri, u četvrtak, 24. oktobra od 20 sati u Bitef teatru, Rita Gobi iz Mađarske izvešće performans “Volitant” koji predstavlja stanje između „već-ne-tu“ i „još-ne-tu“ uvodeći nas u svet metamorfoze.

Izvođenje performansa “Doći će partizani opet” Dušana Murića zakazano je za 25. oktobar od 20 sati u Magacinu, gde će na istom mestu 26. oktobra od 17 sati biti predstavljeno “Delo u hodu” Teodora Tajhmana, Dunje Crnjanski i Frosine Dimovske. Imerzivni “Poiesis sopstva” Snježane Premuš biće izveden u dva termina u Magacinu – 27. oktobra od 16 sati i 28. oktobra od 20 časova. Zbog ograničenog mesta, za gledanje ove predstave potrebna je prijava na mejl: stanica.info@gmail.com.

U nedelju, 27. oktobra od 20 sati u Bitef teatru na programu je njujorška plesna predstava “Jugoslavija”, Mariane Valensije, koja istražuje teme transmisije, prevoda, relacija, blizine i mešanja iz različitih uglova posmatranih anegdotskih, istorijskih, i opservacijskih tekstova.

Javno slušanje audio performansa “Radovi na sceni“ u izvođenju glumca Milutina Dapčevića nastalog u okviru nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine održaće se 29. oktobra od 18 sati u Ostavinskoj galeriji.

Aleksandar Georgiev i Dario Barreto Damas, umetnici iz Makedonije i Španije, nastupiće sa predstavom “Mesečina” 30. oktobra u 20 sati, u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Ovaj performans predstavlja koreografski projekat fokusiran na pesničke strukture, inscenirano istraživanje raseljenih značenja i skrivenu stvarnost. 

Zrinka Užbinec izvešće predstavu “Exploded Goo” 1. novembra u 20h u Magacinu. Reč je o koreografiji koja pokušava da sklopi čudovište u realnom vremenu. Inspirisana je isečcima iz plesnih slika i napravljena od eksplodiranih delova plesa, pokreta, gestova, slika i značenja. 

Bogat program ovogodišnjeg Kondenza upotpuniće predstava “Van radnog vremena” Dejana Srhoja uz učešće 10 plesača iz Ljubljane i grupe domaćih učesnika, koja je u trodnevnoj radnoj sesiji u Beogradu kreirana specijalno za Kondenz festival, a koju će publika moći da pogleda 2. novembra u 17 sati u Ostavinskoj galeriji. Rad se bavi zajedničkim traženjem radosti u plesnom radu i uz pomoć koreografskih alatki. Svi sa prethodnim plesnim znanjem su pozvani da učestvuju.

“Neću dugo ostati ovde” Ide Daniel biće izvedena 2. novembra u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 20 sati. U pitanju je predstava u kojoj se autorka bavi odnosom tela sa ženama koje ga “naseljavaju”, te preispituje kakvo je to telo u kome one uživaju.

Ovogodišnji program KONDENZ festivala u fokus interesovanja stavlja nekoliko ključnih tema, obrađenih kroz performanse, prezentacije, predavanja i razgovore. Ove godine posebna pažnja posvećena je predstavljanju njujorške savremene plesne scene, pitanju radnih odnosa i ženskog rada, kao i onima koja se bave rodnim identitetima i društvenim normama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *