Promocije

PROMOCIJA KNJIGA BOJANA VASIĆA I MUANISA SINANOVIĆA

U CENTRU ZA POEZIJU TOMAŽA ŠALAMUNA

(Ljubljana, petak, 16. 6. 2017.)

Promocija dvojezičnih pesničkih knjiga Srča/Črepinje Bojana Vasića i Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića

Centar za poeziju Tomaža Šalamuna u Ljubljani, 16.6.2017. u 20h.

Srpski kulturni centar Danilo Kiš iz Ljubljane predstavlja ediciju pesme=pesmi, koja donosi dvojezične knjige slovenačkih i srpskih pesnika i pesnikinja. U jedinoj ediciji ove vrste u Sloveniji, do sada su izašle dve knjige poezije: Srča/Črepinje Bojana Vasića u prevodu Varje Balžalorsky Antić i Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića u prevodu Ivana Antića.

Bojan Vasić (1985) rođen je u Banatskom Novom Selu u Srbiji. Objavio je sledeće pesničke knjige: Srča (2009, nagrada Mladi Dis i Matićev šal), Tomato (2011), Ictus (2012), 13 (2013) i Detroit (2014). Živi u Pančevu.

Muanis Sinanović (1989) rođen je u Novom Mestu, živi i radi u Ljubljani i Celju. Izdao je tri pesničke zbirke: Štafeta oko gradske smreke (2011, nagrada Slovenačkog sajma knjiga za najbolji prvenac), Pesme (2014) i Dvovid (2016).

O zbirkama će na promociji govoriti pesnici Bojan Vasić i Muanis Sinanović i prevoditeljka, književna kritičarka i pesnikinja, dr Varja Balžalorsky Antić. Razgovor će moderirati vođa izdavačke delatnosti u SKC Danilo Kiš, dr Biljana Žikić.

Urednik edicije je Ivan Antić.

Promociju podržava Pristop.

Potpisivanje zbirke priča „Rastrojstva“ Dejana Simonovića

Potpisivanje „Rastrojstava“

Petak, 16. jun od 19 do 20 časova

Bašta knjižare Makart

Čumićevo sokače, Beograd

Petak je idealan dan da učinite nešto lepo za sebe. Častite se dobrom knjigom s potpisom autora. Samo u petak, druženje s Dejanom Simonovićem u bašti Makart knjižare.