Promocije

Četvrtak, 27. april u 12 časova
Srpsko književno društvo
Francuska 7, Beograd
Vlasta Mladenović „Fusnote za Mokranjca“, knjiga pesama
(Kulturistok, Negotin, 2016)
Učestvuju:
Milovan Marčetić
Vasa Pavković
Ivan Ivanović
Predrag Milojević
i autor

Uređuje i vodi Dejan Simonović

„Vlasta Mladenović je jedan od retkih pesnika koji je našao svoj prepoznatljiv stil. Poznavalac poezije ne mora da pogleda ime autora a znaće o kome se radi… Jednostavno, disidentizam je urođena odlika ovog pesnika iz istočne Srbije. Odličan nastavljač Disa, još jedan ukletnik u srpskoj poeziji.“
Ivan Ivanović

Vlasta Mladenović rođen je 1956. godine u Šarkamenu kod Negotina. U srpskoj poeziji i književnosti javio se osamdesetih godina prošloga veka.
Objavljene su mu, između ostalih, knjige: Disidenti koračaju ulicom Franšea Deperea (Beograd, KOS, 1986), Bez mene (Beograd, Nolit, 1988), Onaj koga nema (Beograd, Nolit, 1994), Nemam izbora (Beograd, Prosveta 1995), Liričnost: u dva dela (Beograd, Prosveta,1999), Istokija (Novi Sad, Svetovi, 2016), U saglasju sa Mokranjcem (Beograd, SKZ, 2015).
Knjige su mu prevedene u Italiji, Rumuniji, Francuskoj, Egiptu. Priredio dve antologije pesnika istočne Srbije i Antologiju srpskog pesništva (Ravan Ko, Kairo, 1996).
Urednik kulturnog i izdavačkog programa Negotinske biblioteke i časopisa Bibliopis.

PROMOCIJA BALKANSKIH vertikala br. 3

Promocija Balkanske vertikale 3, časopisa za angažovanu književnost Društva Književnika Beograda

U sredu 26. aprila u Klubu Prozor sa početkom u 19 h održaće se promocija Balkanskih Vertikala. Više o događaju na sledećem LINKU
Časopis će predstaviti urednici i zastupljeni autori.
bv no-3

Poezin Party / NED 30.04.

Novi Poezin Party, održaće se 30. aprila (nedelja) od 20h u galeriji ,,Polet“ u Cetinjskoj 15.

Svakog meseca predstavnici organizacije Poezin održavaju poetske žurke “Poezin Party” na kojima pesnici i pesnikinje čitaju (izvode) svoju poeziju. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na stalni konkurs Poezina za nastup na poetskoj sceni. Konkurs je na sajtu: http://www.slamstudio.org/

Predstavnici Poezina dva dana pre događaja, biraju 12 učesnika programa za nastup na “Poezin Party” u galeriji ,,Polet“. Izabrani učesnici programa na događaju predstavljaju isključivo sebe i čitaju (izvode) poeziju koju su sami napisali i poslali na stalni konkurs Poezina.

Za publiku je ulaz besplatan. Obećavamo odličnu poetsku žurku, dobro druženje i zanimljivu poeziju. Vidimo se na poetskom partiju u Poletu!

www.slamstudio.org
kontakt@poezin.net